Searching...
08:38 0

Video Smule Power Siti Nordiana Dan Syura Jadi Viral

Video Smule Power Siti Nordiana Dan Syura Jadi Viral 


Penyanyi Siti Nordiana kini menjadi tumpuan rakaman ekoran 2 video nyanyiannya di aplikasi Smule menjadi viral.

Video smule yang pertama merupakan gandingannya bersama seorang penyanyi remaja bernama Khai Bahar.

Melalui youtube Khai, video ini ditonton lebih 1 juta views dalam masa beberapa hari sahaja, memang sedap nyanyian mereka berdua ini.

Video ini menyebabkan Khai Bahar telah disunting menjadi artis rakaman NAR Records

Ini videonya:


Sementara itu, video nyanyian Siti Nordiana dan Syura pula menjadi viral baru-baru ini dengan lagu nyanyian mereka berdua berjudul Bakawali.

Jom layan:

17:17 0

"Kurang Ajar Mamat Ni.." - Rosyam Nor

"Kurang Ajar Mamat Ni.." - Rosyam Nor


Satu video yang dimuatnaik oleh youtube FizoMawar Kitchen mencuri perhatian ramai. Ini ekoran video berjudul "Fizo Omar Kurang ajar!" Tailong Rosyam Nor sudah marah. Eh, dah kenapa pula?

Video berdurasi 19 saat ini menunjukkan komen panas dari Rosyam Nor tentang pengalaman makan di restoren milik Fizo Omar dan isterinya Mawar.

Sebenarnya tajuk je gempak! Tapi komen murni dan pujian sahaja..

Jom layan video tersebut
20:44 0

Yuna Disuruh Buka Tudung Agar Tampil Lebih Menarik

Yuna Disuruh Buka Tudung


Yuna yang kini mencipta nama di Amerika Syarikat nampaknya tidak berselindung apabila ditanya pandangannya mengenai calon Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump.

Dalam temuramah dengan majalah hiburan Billboard edisi 30 April, Yuna menyatakan rasa tidak senang dengan apa yang diperjuangkan Trump.

Ini mungkin merujuk kepada sikap yang ditunjukkan Trump dalam menangani isu kepelbagaian agama dan pendatang, khususnya umat Islam.

Yuna membuat keputusan untuk terus berhijab walaupun kerap kali disuruh membuka tudung agar lebih tampak menarik.

Ini komen Yuna:

KOMEN TENTANG TRUMP

"Trump memperjuangkan kebencian dan keganasan. Saya tidak faham bagaimana seseorang seperti dia masih boleh diterima dalam sebuah negara maju dan moden," 

PERNAH SURUH DIBUKA TUDUNG

"Saya pernah bergelut dengan konsep artis wanita yang perlu tampil cantik dan seksi. Malah apabila tiba di AS, saya dicadangkan agar membuka hijab kerana saya bukan lagi di Malaysia.

"Kata mereka, pakailah pakaian yang seksi dan berbanggalah dengan bentuk badan sendiri.
"Tetapi saya memang bangga dengan apa yang saya kenakan. Saya berhijab bukan kerana ditekan sesiapa, ia pilihan sendiri dan saya tetap rasa bebas," 

Lagu Crush nyanyian Yuna dan Usher kini sedang meletup di Amerika Syarikat. Album terbaharu Yuna, Chapters, bakal dipasarkan 20 Mei ini.
19:27 0

Remaja Selamba Kutuk Dato Vida

Remaja Selamba Kutuk Dato Vida


Dato Vida  merupakan usahawan berstatus jutawan yang amat popular dengan tagline nya "Qu Puteh Barulah Putih".

Nama Dato Vida kini sering terpalit sedikit gosip dan kontroversi, maklumlah dah popular.

Baru-baru ini, seorang pengguna laman sosial bernama "Nad" dilihat telah menulis komen yang agak panas dan kurang ajar di IG milik Dato Vida.

Komen negatif dan kurang ajar itu menjadi perhatian dan mengundang perbalahan di ruang komen.

Nad dilihat telah menghina Dato Vida dan mengkritik penampilan usahawan bergelar jutawan ini.

Rata-rata tidak bersetuju dengan komen yang diberikan oleh Nad ini.

Jom baca


12:04 0

17 Gambar Jennifer Lopez Dengan Kekasih Barunya, Pelakon Malaysia

17 Gambar Jennifer Lopez Dengan Kekasih Barunya, Pelakon Malaysia


Siapa tak kenal dengan penyanyi, pelakon jelita Hollywood iaitu Jennifer Lopez. Kini telah tersebar beberapa keping gambar terkininya dengan kekasih baru dari Malaysia.

Kekasih Jennifer Lopez yang mesra di sapa J.Lo ini ialah pelakon Malaysia iaitu Kazar. Wooww!!

Jangan terkejut beruk, sebenarnya kalau anda pengikut laman IG Kazar, sudah pasti anda dah tahu kisah ini sejak tahun lepas lagi.

Kazar sebenarnya seorang yang mahir membuat edit gambar dan pelakon ini telah edit banyak gambar bersama J.Lo kononnya mereka bercinta. Haha

Memang power!! Jom layan gambar edit kazar dan J.Lo:



















20:50 0

Ini Keputusan Mahkamah: Benjy Sekali Lagi Terlepas Tuduhan Miliki Dadah

Benjy Sekali Lagi Terlepas Tuduhan Miliki Dadah


Hari ini, Mahkamah Majistret Muar telah memberi keputusan kes pelakon Benjy yang ditahan kerana memiliki dadah pada tahun lepas.

Pihak mahkamah telah memutuskan aktor Benjy bebas dan dilepaskan daripada tuduhan memiliki dadah jenis metaphitemine seberat 1.3 gram pada Mac tahun lalu.

Keputusan itu dibuat selepas pihak pendakwa gagal membuktikan prima facie di akhir kes pendakwaan.

Mengikut pertuduhan, Benjy bersama rakannya didakwa memiliki dadah selepas ditahan dalam satu sekatan jalan raya di Jalan Pagoh-Muar di sini pada 27 Mac lalu.

Benjy dilihat tersenyum lega selepas mendengar keputusan tersebut. Benjy diwakili oleh seorang peguam bela.

Bagaimanapun, rakannya, Raja Shariff diperintah membela diri pada 3 Mei dan 5 Mei depan selepas mendapati pihak pendakwaan berjaya menimbulkan prima facie dalam pertuduhan.

Kes tersebut dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Azfahanim Rajaluddin.
20:47 0

Ajak Shiro Terkejut Tauke Dan Tunang Bergaduh Didepannya

Ajak Shiro Terkejut Tauke Dan Tunang Bergaduh Didepannya


Pelawak Ajak Shiro telah terkejut setelah raknnya dalam kumpulan LOL iaitu Tauke telah bergaduh dengan tunangnya.

Ajak nekad memuat naik sebuah video Tauke yang dilihat sedang bertengkar dengan tunangnya, Nadia.

Dikatakan punca pergaduhan mereka adalah salah faham setelah Nadia memeriksa telefon pintar tanpa kebenaran Tauke.

Kejadian berlaku sewaktu kumpulan LOL sedang membuat latihan untuk persediaan minggu kesebelas Maharaja Lawak Mega 2016 (MLM 2016).


Ini tulis Ajak di IG:

"Tokey gaduh dengan tunang dia. Alamak macam mana nak tolong ni. Hakak sorang tu (isteri Ajak) buat macam tiada apa-apa yang berlaku. Baba tahu ibu mesti risau tu sebab Ibu tu hatinya lembut sikit"


Namun semuanya hanya sekadar lakonan yang dicetuskan oleh Tauke dan Nadia untuk membuat kejutan harijadi terhadap isteri Ajak iaituAfifah Amin.

Lebih manis, Ajak turut memuat naik sebuah lagi video dengan kapsyen sweet khas buat isterinya.

Ini tulis Ajak lagi:

“Akhirnya... Selamat Hari Lahir sayang @afifahamin. Ini jelah yang dapat kita orang buat.  Apa yang penting bukan nilai ringgit. Tapi kenangan yang lebih berharga dari nilai ringgit.

“Terima kasih @taukejambu jadi watak utama dan @nadiayaya6 pulak bawak watak slumber sementara @angah_lawaking Tok dalang yang memang pandai bab-bab mengenakan orang. Korang bagi pengalaman yang jarang-jarang  dia dapat. Sekali dapat,  Mendapat!” 

Selamat hari jadi Afifah!

Ini videonya:

A video posted by @ajakshiro on



A video posted by @ajakshiro on



A video posted by @ajakshiro on

20:41 0

Gambar Adik Beradik Mira Filzah

Gambar Adik Beradik Mira Filzah


Kini nama Mira Filzah sedang meningkat naik setelah lakonan dalam drama Cinta Si Wedding Planner telah berjaya menarik perhatian ramai.

Lakonan Mira bersama Adi Putra mendapat pujian ramai dan drama itu mendapat rating yang amat tinggi di TV3.

Mira Filzah merupakan anak kedua dari 3 orang adik beradik. Kesemuanya adik beradik perempuan. Kakak sulungnya dah berkahwin.

Jom lihat wajah adik beradik Mira Filzah:













17:57 0

Tudung Baru Fareeda Sama Design Dengan Tudung Lain

Tudung Baru Fareeda Sama Design Dengan Tudung Lain


Kini kecoh di laman sosial tentang gambar design tudung keluaran baru Fareeda yang sama dengan design tudung jenama lain.

Ada juga gambar yang mengatakan tudung tersebut pernah dibeli 2-3 tahun yang lalu. Memang lama betul.

Ada beberapa wanita yang berkongsi gambar mempunyai design yang sama dengan keluaran terbaru Fareeda itu.

Jom lihat koleksi gambar







20:57 0

Jawapan Balas Admin Tudung Fareeda Bikin Panas

Jawapan Balas Admin Tudung Fareeda Bikin Panas


Semalam video video orang ramai berebut membeli tudung Fareeda menjadi viral di laman sosial. Sehinggakan lelaki dan perempuan berasak-asak untuk mendapatkan nombor giliran.

Apabila ada pihak mencadangkan agar pihak pengurusan tudung Fareeda membuat sistem yang lebih teratur, namun pihak admin Fareeda dilihat menjawab dengan riak dan takbur.

Lihat Juga: (Gambar Mawar Fareeda tanpa solekan yang cun : KLIK SINI)

Jawapan admin facebook Fareeda terus dikecam di ruang komen kerana dilihat seperti tidak profesional dan tidak mahu menerima teguran.

Jom lihat komen komen panas dari FB fareeda: