16:10 0

Cool : Seluar dalam cegah bau kentut.
Saat menderita perut kembung, seseorang sering merasa tersiksa ketika berada di tempat umum kerana takut buang angin yang dapat menyebabkan bau. Tapi kini tak perlu bimbang, penyelidik baru saja mencari seluar dalam yang boleh meredam bau, termasuk bau kentut.

Seluar dalam ini direka untuk menyembunyikan bau kentut, Orang yang mengalami perut kembung sekarang tak perlu bimbang harus buang angin di tempat umum, kerana penyelidik dari Australia telah mencari dan memasarkan seluar dalam yang dapat memadam dan mencegah
Seluar dalam tersebut khusus dibuat untuk lelaki dengan menggunakan nanaoteknologi yang dirancang dapat mencegah bau kurang sedap keluar melalui kain.

Idea pembuatan seluar dalam khusus ini bermula dari seorang pengusaha asal Australia yang tak berdaya menahan rasa malu saat mengalami perut kembung di pejabatnya.

"Saya memimpikan konsep pakaian 4SKINS yang menahan bau ini selepas saya dan beberapa ahli keluarga saya menderita perut kembung," jelas Gilbert Huynh, pengusaha 4SKINS, dipetik Foxnews


Menurutnya setelah mengalami keadaan tersebut, ia berfikir untuk membuat seluar dalam yang tidak hanya selesa digunakan tetapi juga boleh dimanfaatkan untuk menahan bau yang tidak sedap agar menghindarkan dari rasa malu.

"Jika ini membantu mengurangkan jumlah bau, maka akan jadi sebuah peluang yang besar, terutama bagi orang yang mengalami kembung dan harus sering buang angin," jelas Huynh.

Setelah dua tahun penyelidikan dan pembangunan, termasuk ujian terhadap 50 peserta, Huynh akhirnya dapat menyelesaikan projek tersebut dan menghasilkan seluar dalam yang menjadi penyelesaian dengan menggabungkan keselesaan dan gaya.

Rahsia seluar dalam yang dapat menahan ancaman gas metana ini adalah teknologi yang disebut dengan kain Neutraliser. Kain yang dibuat dengan Nano-Tex ini tidak seperti penyelesaian lain yang bertujuan untuk mengurangkan bau, tetapi untuk menahan bau yang keluar.

Bau dibalik seluar ini dipastikan tidak keluar, sehingga membolehkan orang-orang di sekitar pengguna boleh bernafas.

"Saya pakai sendiri dan melakukan beberapa ujian asas. Lalu keluarga dan kawan-kawan saya juga memakainya dan mengatakan ini benar-benar bekerja," tutup Huynh

0 comments:

Post a Comment