Searching...
21:21 5

Gadis Bukan Islam Perli umat Islam Yang Tak Pakai Tudung


Seorang gadis Cina bukan Islam telah membuktikan bahawa memakai tudung itu mudah dan selesa.

Gadis Cina bernama Yun itu telah memakai tudung dan memuat naik gambarnya di laman sosial.

Apa yang menarik, gadis berkenaan menyatakan dia bertindak sebegitu untuk menunjukkan kepada perempuan Islam di luar sana betapa indahnya kalau bertudung. Malah apabila ada yang rakannya memberi komen Islam itu ‘simple’ (tidak menyusahkan), gadis yang dikenali sebagai Yun ini menyatakan, ‘simple tu lah remaja Islam sekarang tak boleh nak ikut.’

Jika seorang bukan Islam pun boleh memakai tudung dan menutup aurat, kenapa tidak umat Islam? Ish ish memalukan.




5 comments:

  1. bukak fb die tengok btul2..die mmg laa chinese..but dia tgh belajar pasal islam..even dia pon ckp most probably 1 day dia masuk islam..so jangan maen tuduh..bulan puasa ni xelok..better remove jek this post

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni dungu ke ape x reti baca

      Delete
    2. haha post yang bagus suh delete...bodoh.. mesti perempuan tak pakai tudung komen nih

      Delete
  2. Saya malu dengan bangsa sendiri yang memeluk Islam, tapi tak mengamalkannya dengan bersungguh-sungguh...tak malu ke wanita Islam di luar sana yang freehair diperlekeh dengan gadis ini?
    -Thanx Yun coz maybe U mungkin dapat buka mata sesetengah wanita Islam-

    ReplyDelete
  3. berceramah macam ustaz ustazah la korg ni...melatah kuat sgt..yg mengomen ni pun masih xtau lg ke cara nk tarik bdk2 skrg mendekati Islam...tau nk mengutuk je...sebelum tgk dr segi konteks yg luas, tgk dl dlm setiap family korg...x kire la sedara jauh ke dekat ke, pi la tegur kalo ade yg x pkai tudung..ni ckp pum pang pum pang...habuk pun tadak...haiyooo laaa

    ReplyDelete