Searching...
10:05 27

Gambar 3 Anak Dara Didie Alias

Sehingga kini Didie memiliki empat orang cahaya mata perempuan dan seorang lelaki iaitu Nurdhaniyah, 20, Muhammad Dhanial, 19, Nur Dinie, 17, Nur Dayini Ahza, 15, dan Nur Diyana, 14, hasil perkahwinan terdahulu dengan pelakon Ridzuan Hashim.


Ujarnya, kesemua anaknya itu pernah berlakon dalam drama dan telemovie sebelum ini, malah anak bongsunya iaitu Nur Diyana turut memiliki karakter kelakar seperti dirinya.
"Apa yang saya lihat masing-masing ada bakat untuk menjadi pelakon, cuma mereka tidak menunjukkan minat yang lebih mendalam. Jadi, lebih baik kalau mereka buat apa yang diminati dan saya akan sentiasa menyokong," ujarnya.

Bakat Didie dalam dunia lakonan bermula ketika beliau berumur 15 tahun lagi. Rosyam Nor berkata Didie pernah ingin menjadi pelakon pada umur 15 tahun namun disuruh habiskan belajar dulu dan selepas SPM baru bermula.

Didie Alias pernah melalui detik sukar dan bekerja sebagai penjual sate dan berniaga namun apabila gagal, Rosyam Nor mengambilnya berkerja di belakang tabir.

Micheal Ang pula hadir dan kini menaikkan semula nama Didie Alias di pentas lakonan. 

Artikel lain:

- GAMBAR anak Camelia (KLIK SINI)
- GAMBAR anak Faezah Elai (KLIK SINI)

Dari kiri: Isham (suami) , Dhaniyah, Dinie, Didie dan Diyana





27 comments:

  1. Kan bagus klu didie juga brhijab sprti ank2nya...sesuai dngn umur dan mnjd model bg ank2nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul....msti cntik didie klu pkai tudung...

      Delete
  2. btol tuh..saya sokong

    ReplyDelete
  3. betul..sy pon sokong

    ReplyDelete
  4. x tau plsk didie bkas istri rizalman hashim

    ReplyDelete
    Replies
    1. ridzuan hashim.....silap tulis

      Delete
  5. Anak pakai tudung..mak x pakaila pulak..cari makan la tu..

    ReplyDelete
  6. Semoga Allah bukakan hati didie untuk berhijab

    ReplyDelete
  7. Moga2 didie diberi hidayah utk pakai tudung. Mana tau org yg mula2 x pakai tudung pun boleh jd jauh lbh baik bila dah bertudung..

    ReplyDelete
  8. Wanita x wjib pkai tdung tp wajib ttup aurat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk suruh wanita pakai apa ttup kepala? baldi? tuala? helo, sekarang bukan zaman dulu2. belambak tdung dekat kedai. btw, dalam Islam only mention ttup aurat itu wajib. takde pulak ckp x wajib pakai tdung. apa2pun stop berpendirian mcm tu. nnti your statement akan membuatkan wanita(yg tak kuat iman) berfikiran lain. if you know what i meant just now.

      Delete
    2. orang yg komen di atas iaitu pada 25 febuary 2014 16:18 itu sebenarnye.......BODOH dan BAHALOL tahi cicak....peace yo!!!

      Delete
    3. kalu xphm mksud hambe Allah kt ats 2, jgn kate org bodoh.. ksian k yee.. mksud org 2, Allah suruh kite ttup aurat dgn smpurna, bukn pkai tdung saje.. org zmn skrg, pkai tdung tpi bju ketat, xpkai sarung kki, sluar ketat, tu bukn mnutup aurt dgn smpurna nmenye even pkai tdung p0m.. sbb still nmpk susuk tbuh kite.. #ilmu agama e2 pnting.. nasihat buat dri sndiri jugaaa.. =)

      Delete
    4. Nice 1 pd yg reply on 31st march 2014 17:09. I like ur sentence. Pd yg sape ckp bodoh tu, sbnarnya dia yg bodoh. Nak kena pegi skolah lagi blajar. Sbab dia kurang diajar.. :)

      Delete
    5. Sy tak setuju dengan komen bertarikh 25 haribulan.. Benarlah ape yang apa yang dikatakan.. Pakai tudung itu tidak wajib.. Yang wajib itu menutup aurat.. Mentaliti masyarakat melayu kita ni mengatakan aurat wanita itu adalah rambut sahaja.. Sebab itu anak2 muda sekarang tidak dididik dengan betul.. Banyak kita lihat anak melayu memakai tudung.. Tapi pakaiannya.. Baju lengan pendek, ketat, seluar ketat, kain belah.. Even kalau kita pakai tudung dengan berpakaian macamtu still tak dikira menutup aurat dengan sempurna.. Bukan kita nak melemahkan mereka tapi kita perlu didik mereka perkara yang benar.. Jangan mengiyakan perkara yang mungkar.. Ubah mentaliti masyarakat islam kita terutama MELAYU..

      Delete
    6. Apa yang saya faham berkenaan komen saudara kita pada 25 February 2014 16:18 ialah ramai dari kalangan wanita melayu Islam sekarang ni menganggap hanya dengan memakai tudung dah dikira menutup aurat... Pemahaman yang salah dikalangan wanita Islam melayu masa kini mungkin disebabkan tiada bimbingan daripada bapa dan kurangnya ilmu agama. Dalam Islam yang wajibnya ialah menutup aurat... Maaf kalau komen ini membuatkan mana-mana pihak terasa...

      Delete
  9. Wlupn didie alias xbertudung tp seorg ibu yg bijak mendidik ank2 mjd ank yg solehah.

    ReplyDelete
  10. mencari teman hidup21 March 2014 at 17:20

    Aku nak kahwin dengan anak ny ble

    ReplyDelete
  11. Bertudung memang d suroh olih Allah. menjaga aurat...but klu bertudung tu pun dok buat maksiat...baik tak payah bertudung....zaman sekarang bertudung memang ramai..ikut sunnahlah...BUT tengok pakaian..menjolok mata....tahu haram but tak nak ikut hukum hakam buat apa klu setakat bertudung n then pakai entau apa2.... WTF...

    ReplyDelete
  12. Hurm....tutup aurat pnting...adab dlm percakapan dan penulisan pn pnting...br islam dhormati... komen jgn smpai mncarut... juz saling mengingati...

    ReplyDelete
  13. siapa kata berudung di suruh Allah? asal usul adalah dari adat Arab. Dalam Quran Tiada catatan! hanya hadits saja...itu pun dokumen Arab selepas Nabi wafat. Jadi siapa nak pakai tudung tak salah dan yang tak pakai tudung pun tidak salah.Kaji! Jangan ikut membuta tuli seperti semua Islam sekarang...sebok bom diri sendiri...org putih di hina, sendiri malasberfikir, kalau tunggu orang Islam, talipon pun kita takde! Cuma harapkan zaman dulu org Islam yang lebih luas pemikiran mereka sebab belum jadi tersumbat mcm Islam selepas selepas itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik ni. Saya tak tau pun. Sbb katanya dlm quran ada.mcm memaksa-maksa psal tudung smpai ada yg jd hipokrit d paksa pakai. Umat islam yg trlampau extrem sanggup menghina yg tk brtudung. Ingin tahu. Tq

      Delete
  14. ikut Quran maka benar bagai di kata yang Islam itu mudah dan indah.

    ReplyDelete
  15. kritik org bukan main pandai..xnak tgk ttup mata larh..pkai k tak pa masalah korg..ikut hati dia lah..korg bdoa jer smga didie buka hti utk berhijab suatu hr nnti..nak kutuk2 die korg tu bgus sgt ker..haktuiii

    ReplyDelete
  16. Alhamdullilah. Penat jerih seorang ibu yg tabah kini brbalas, masih teringat lg cerita didie ttg kesusahannya membesarkn anak2. Kini srmua dh dewasa. Tahniah ibu. Sebenarnya yg nampak mcm open minded ni yg trlebih protektif pd anak2. Sbb tau mcmana kehidupan sebenar. Tahniah sekali lg.

    ReplyDelete