Searching...
10:41 13

Rita, Aidil dan Skandal. SMS cinta Aidil didedah Skandal

Kisah 3 segi antara Rita, Aidil dan seorang wanita telah tersebar lama. Kisah ini menunjukkan seorang wanita bernama "Zarema zainal" telah mendedahkan hubungannya dengan Aidil. Walaupun tidak secara langsung, beberapa gambar dan komen membuktikan lelaki itu ialah Aidil.

Zaquan, Nora Danish dan beberapa personaliti juga dilihat memberi komen yang menyokong percintaan mereka. Ada juga pihak yang tidak suka kerana Nora Danish juga menyokong percintaan mereka.


Menurut Aidil, dia sememangnya mengenali Zarema sejak bersama pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) lagi dan pada ketika itu abang Zarema merupakan pengurus pasukan untuk kumpulan tersebut.
“Saya mengaku mengenali Zarema. Tetapi bagaimana boleh timbul cerita kononnya kami akan berkahwin tak lama lagi? Memang kami berkawan, tetapi tidaklah sampai ke tahap mengenali hati budi.

“Saya baik dengan Zarema disebabkan saya berkawan dengan abang dia. Tapi bukan Zarema seorang sahaja yang saya kenal, sebaliknya semua ahli keluarga yang lain. Saya mengaku pernah bertandang ke rumah keluarganya, tetapi tidaklah selalu seperti yang didakwa.”




[ @ ] ena_hasrina I hate you @noradanish for suppoeting @zaremazainal anak jaga gate KTM caras husband Rita Rudaini. 3h

[ @ ] danishnadya @ena_hasrina sedap mulut awak. Awak anak siapa nak cakap pasal anak orang lain? I dont care if u hate my sister. The amount of dosa u did by saying that... Masyaallah. 54min

[ @ ] apipabhar Like komen @danishnadya sikit hehe 50min

[ @ ] zeela0312 @ena_hasrina hilang pahala puasa awak harini,awak bkn sape2 pun yg tentukn jodoh org.smoga Allah ampunkn dosa awak. Dear adik @zaremazainal be strong!hugs! 48min

[ @ ] _bossned_ I bet she doesn't know that @zaremazainal knows Nora since forever huh? @danishnadya .. Plus just cos Nora puts a pic of her and Emma she fitnah Nora as such.. Tsk tsk tsk .. 45min

[ @ ] bettyrahmad @ena_hasrina kalau nak marah orang, jangan kaitkan orang yg takde kat dunia ni lagi. Hina ke jaga pintu gate ktm? Bukannya jaga pintu rumah pelacur kan? Renung2 selamat beramal  40min

[ @ ] danishnadya Yes @_bossned_ . Pity some people out there. They can only judge but not knowing the facts. We dont care but for u to talk about her late father! Thats too much. From here we know how typical u are. Wake up and see the world with love. What a waste. 37min

 [ @ ] _bossned_ Firstly the fact that she speaks of ppl she doesn't even know ,shows what kinda person she is,Nora doesn't know her ,Emma doesn't too,bet Rita pun tak kenal.. But yea,the fact that cakap pasal arwah that's too much ! .. Biadap is the word @danishnadya 35min

 [ @ ] cikwanee Subhanallah..kalu xsuke xpayah la nak tnjuk kat satu dunia..buat tmbah dosa di bulan yg mulia ni plak..xperlu hingga menghina. 30min

[ @ ] fatinaniza Wat eva la org nak kta apa..yg penting @noradanish mntain cantikk..Love ur style sista..Mwah 29min

 [ @ ] zaremazainal Alhamdulillah. Al-fatihah to my arwah baba. @ena_hasrina . 28min

[ @ ] _bossned_ True @cikwanee 27min

[ @ ] danishnadya Sangat biadap. Pretty sure she will regret and embarrassed for what she said in her comments. 26min

[ @ ] hannihafiz Thumbs up @_bossned_ & @danishnadya & @bettyrahmad ... 26min

 [ @ ] zeela0312 @zaremazainal Al Fatihah to your arwah baba. Be strong,dear. 24min

[ @ ] danishnadya Alfatihah... Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman. @zaremazainal always remember, this will make us stronger and closer. One love 23min

 [ @ ] suerayarose @ena_hasrina i think u ni ade penyakit hati..banyakkn istigfar ye,tak pun jumpa doc. psyco woman 20min

[ @ ] noradanish Setiap yang berlaku jgn Cuba salah kan sebelah pihak. Jodoh pertemuan ditangan Allah. Kenapa Awak nak menghukum ? Malah mengkeji? Kita semua bukannya sempurna, tapi akhlak Alhamdullilah ada. Awak bertudung, jgn buat mcm tu, Malu rasa nya. @zaremazainal like a sister to me...pls respect her n her family dear @ena_hasrina 13min

[ @ ] eijashamieza Proud to be @noradanish ..love u... 12min

[ @ ] cikwanee Siapa kita mahu menentukan baik buruk hina mulia orang?harap jgnla ade lg yg mcm @ena_hasrina 10min

13 comments:

  1. I nie bukanlah sape2...cume nk komen sikit la kan....memangla jodoh pertemuan & perpisahan tu di tangan Allah...betul...xde sape yg kate tu slh...bukan nk mghukum or mgkeji...tp igtlah, berdosa besar menjadi org ketiga didalam sesebuah rumah tangga dan sekali gus mnjd pnyebab runtuhnya rumah tangga psgn suami isteri itu...sekalipun awk jatuh cinta pd suami org, jgn gunekn alasan "jodoh & pertemuan itu di tgn Allah" sbg alasan utk rosakkan rmh tgge lelaki itu dan isterinya...kita dah besar, bukan bdk2 lg..boleh fikir mne buruk dan mne baik...as a matter of fact maybe ade yg akn kate, "i x suruh dia ceraikan wife dia...lelaki boleh kahwin sampai 4...tp wife dia yg nk bercerai sgt"...yes, memg betul...tp u lupe, kalau kedatangan u sbg org ketige(that means sbg kekasih/sbg isteri kedua x kesah la kn) mmbuat mereka smpai bercerai-berai n lupe tggjwb kt ank bini dia yg sedia ade itukan dose besar namenye?....u sggup ke nk tgok rumah tgge wanita lain hancur?...n ingat, org lelaki nie kalau dia boleh tgglkan isteri n ank2 dye utk u, dye jugak boleh n x mustahil akn buat dkt u n ank2 u mcm tu satu hari nnt....Allah itu Maha Adil..hidup ni ibarat roda...apa yg kita buat kt org, itulah balasan yg kita akan dpt balik..ini bukan auta, tp ini adalah fakta...fikir2 kan lah yer wahai kaum hawa sekalian....

    P/S: maaf kalau knyataan ini mgganggu siapa2 kt cni...just nk brkongsi pndapat...kalau slh sorry lah...

    ReplyDelete
  2. totally agreed

    ReplyDelete
  3. Ya i stuju sgt,ALLAH maha bsar,insylh akan trima blasan atas pbuatan dia nt....

    ReplyDelete
  4. Biar DIA yang tentukan..semua orang ada pendapat masing2..
    kita ni hidup dalam dunia kita, kita tak tahu apa yang orang lain hadapi.....

    ReplyDelete
  5. setuju dgn komen yg first tu...kesian kat anak2 rita...bayangkan,demi cinta, sanggup tinggalkn anak2...anak2 la yg akan terkesan..yg jd punca tu seronok la sbb apa yg d hajati dah dpt.Aku percaya hukum karma,mungkin bukan sekarang, mungkin bukan pada dia tp pada anak2 dia yg bakal lahir kot..sbb aku pun dh rasa apa anak2 rita rasa skrg...n akhirnya bapa dan mak tiri aku n anak2nya...erm...kesian...mcm yg aku bgth...hukum karma..

    ReplyDelete
  6. setuju dgn just me ... dia tau c lelaki tu dah berkeluarga dan dah de anak, n spttnye dia sedar apa hukumnya menjadi orang ketiga dlm hubungan. Kesianlah dgn si isteri , diceraikan suami gara2 orang ketiga. lagi2 bila dah de anak. yg jadi mangsa , anak2 . tp xpe, Allah S.W.T. itu Maha Mengetahui apa yg terjadi . setiap perbuatan yg kita buat , akan ade balasannye.

    ReplyDelete
  7. Betul..setuju sangat..110%..

    ReplyDelete
  8. Dah..x pyh la nk komen yg bkn2..betul ke salah ke bkn hak sapa2 nk menilai..tu dh ketentuan Allah, Qada & Qadarnya..siapa kite nk mempertikaikan..apakata awk dok umah jaga famili sndr dr sibuk2 bg komen yg awk sndr x tau hujung pangkal..nnt klu silap ckp,menyakitkan hati org lain Allah byr cash,awk adik kakak sepupu awk pulak yg buat,apa rasa lps tu..lebih baik istighfar byk2 dr sibuk nk mengkondem org..

    ReplyDelete
  9. Lg satu..contohi la kisah nabi..rasanya tak perlu la nk cite pjg kot..dan jgn lupa minta cerai dr suami hanya kerana dia nk kawin lg pn dosa bsr juga..banyak2 la pegi majlis ilmu ye..pokok pangkalnya hati budi manusia tu sndr..awk sndr x tau hati budi rita,aidil dan zarema..jgn tau komen je..silap komen berdosa..

    ReplyDelete