Searching...
23:29 7

Budak couple seminggu kena panau

Masihkah anda ingat dengan fenomena gadis yang baru couple seminggu yang menjadi bualan ramai di Youtube serta Facebook?

Kini, remaja berusia 15 tahun yang dikenali sebagai Wani itu sekali lagi dan seolah-olah suka menarik perhatian dengan meluahkan perasaanya berkenaan penyakit panau yang dihidapinya.

Ini adalah pengakuan yang di copy paste dari blog miliknya :-

"Haihai! :) Assalamualaikum, Ape khabar? Baik tak? Wani tak sihat sangat ni. Semalam kene amik darah sebab ade jangkitan kuman. Apepepun bukan itu yang Wani nak kongsikan, Harini Wani nak kongsikan untuk anda semua spertimana tittle entri wani kat atas tu :D

Ahaa, memang tidak adil kadangkala apa yang kita mahukan tidak mungkin dimiliki oleh kita kan? Kadangkala apa yang kita tidak jangka kan itu lah yang nak berlaku kan? Jadi perlulah berhatihati daam melakukan sesuatu okay? 

Memang ada kalanya ape yang kite nak tak tercapai tapi kite kena lah yakin bahwa mesti ada hikmah disebalik semua itu kan?

Wani nak ambil contoh dan ikbar untuk semua pada diri Wani sendiri. Okay, cube tengok picture kat bawah ni, Tengok lame2.

Okay, tengok muke wani tu? Kat disebelah mulut tu? Ade warna putih kan? Ituu adelah fungi in the lower layers of the skin. Sekarang ni, Parents Wani lebih rancak mengubati. Kami hanya mampu berusaha tapi yang mengubahnya adalah Allah S.W.T 

Ramai jugak yang cakap bukanbukan tentang muke ni tapi Wani kuat, Wani yakin mesti ada something yang akan Allah tunjukkan.

Okaylah, Setakat ni je kot. Otak pun tak berfungsi sangat sebab sakit kepala lagi. Doktor bagi cuti 2 hari jee. Hm, Besok dah kene kesekolah. Apepepun korang takecare. Jangan sesekali bagi nyamuk dekati anda. Takot denggi nanti kene amik darah macam saya. Sakit tauu. Byebye :)"




7 comments:

  1. panau pun nk cerita ker? pg la farmasi beli ubat sapu or beli kabaid letak sikit dlm buah pisang pastu mkn.....insyallah panau tu hilang

    ReplyDelete
  2. Baru panau... Blm kurap.. Kecoh

    ReplyDelete
  3. http://bit.ly/17eNXCf

    ReplyDelete
  4. adui korang ni...die tulis pun kat blog dia sendiri...lantak p dia la..bukan bedosa pun...sama jala mcm korang pun..nak g klcc pun nak post kat fb..puiiii...

    ReplyDelete
  5. Ape salah nye die..blog die sendri bkn blog org lain yg die tulid tu..so x yah la nk sibuk sgat pe yg die buat..

    ReplyDelete
  6. alamak..yang sibuk2 nak tahu budak nie buat aper tu kenapa..? dia bkan artis pun..suka suki dialah,dahlah xpyah na jaga tepi kain budak nie lagi dahhh

    ReplyDelete