Searching...
11:57 11

Emma Maembong dikecam sebab kutuk JDT

Pada perlawanan bola yang lalu melibatkan pasukan Johor Darul Takzim ( JDT) menentang pasukan Kelantan pasukan JDT telah kalah teruk dengan mata 6-1.

Apabila kekalahan teruk yang dialami oleh pihak JDT ramai pihak mencemuh kerana prestasi pasukan tersebut tidak kurangnya seorang artis yang popular dikatakan telah meyindir pasukan tersebut dengan gelaran 'Jantan Dayus Team'.

Tindakan Emma Maembong memuat naik post artikal tersebut dilaman sosialnya telah mengundang seribu satu kemarahan dari pihak orang ramai. Gara-gara tindakan dia, Emma dikecam teruk oleh peminat-peminat pasukan tersebut. Bagi mengelakan lebih banyak kontroversi, Emma dikatakan telah membuang artikal post tersebut daripada laman sosialnya.

Difahamkan, post artikal tersebut sudah lama tersebar cuma Emma tidak bernasib baik kerana telah memuat naik kembali post tersebut seterusnya menimbulkan kontroversi. Kalau orang biasa mungkin tidak heboh sangat tapi kerana artis habis dicanang semua pihak.

HOTLIPS :- Harap lepas ni Emma Maembong lebih berhati-hati dalam memuat naik sesuatu post di laman sosialnya bagi megelakan kontroversi yang tidak sepatutnya.




11 comments:

  1. Bukan menentang Pahang la,JDT menentang pasukan Kelantan,adoiii,check la bek2 artikel tu len kli..

    ReplyDelete
  2. betu la apa dia ckp tu

    ReplyDelete
  3. hahahahahahahaha tol pe...byk yg dayus kat sane

    ReplyDelete
  4. pak cik dayus...!!
    pak cik dayus...!!
    pak cik dayus...!!

    ReplyDelete
  5. aku yakin rakyat malaysia negeri lain ok je,tp org johor darul takzim je tak suka ni,hahaha JANTAN DAYUS TEAM....trbaik emma maembong.......org ngeri lain kat malaysia ok dan stuju je dgn glaran JANTAN DAYUS TEAM.......ORG NEGERI JANTAN DAYUS TEAM JE yg tak puas hati.....hahaha

    ReplyDelete
  6. jantan yg dayus tu bkn anak johor pon...

    ReplyDelete
  7. Agk2 la nk hentam pekataan jdt tu oi..jgn sdap mulut je...hl peribadi org jgn dsbok..pkr diri sndiri..nty klu da terkena pdan muka...Allah tu maha kuasa..jgn skali2 mghina org blum nsib korg lg...

    ReplyDelete
  8. hahaha..betul2..jantan dayus tu bkn ank j0h0r pn..b0d0h t0l..sapa yg mengiakn atas2 ni 2 baru jantan dayus..mulut cam l0ngkang..betul kata zila..jgn duk ckp 0rg len..kena dri sdri pdn muka..hahaha

    ReplyDelete
  9. emma mcm yallllllllll....pmmt

    ReplyDelete
  10. emma (pmmt) <3 zizan (lupa daratan)

    ReplyDelete