01:08 0

Jawapan Kenapa Wanita Solat Atas Jalan Raya


Jawapan Kenapa Wanita Solat Atas Jalan Raya

carian:
wanita solat atas jalan raya
wanita solat atas jalan maharajalela
wanita solat atas jalan DBP
kenapa wanita solat atas jalan
jawapan wanita solat atas jalan

Telah menjadi viral kenapa seorang wanita didapati menunaikan solat di jalanraya yang kemudiannya di awasi oleh pihak polis.

Wanita yang ditemui di atas jalan Maharajalela atau jalan jejantas berhampiran Bangunan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) kerana menunaikan solat dan membaca al-Quran memberi alasan berbuat demikian selepas mendapat alamat melalui mimpi.

Ya alasan yang diberi kerana dapat alamat dari mimpi. Maknanya wanita itu bersolat di situ setelah mendapat mimpi yang perkara tidak baik bakal menimpanya maka dia bersolat di situ.


Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad berkata kejadian selepas pihaknya menerima maklumat dari orang awam, pada 1.30 petang Sabtu.

Ini kata-kata Ketua Polis Daerah Dang Wangi itu:
"Anggota polis yang melakukan penugasan am bergegas ke lokasi kejadian kerana bimbang wanita itu akan dilanggar kenderaan sebelum membawanya ke Balai Polis Tun HS Lee. Dia kemudiannya dihantar ke Unit Psikiatri Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pemeriksaan kesihatan," 

Katanya, wanita itu dikenali sebagai Anita Shiar merupakan warga Indonesia yang berumur 27 tahun. Namun tiada sebarang dokumen pengenalan diri ditemui padanya malah maklumat juga diberikan secara lisan.0 comments:

Post a Comment