Searching...
22:18 7

Respon Nabila Huda Setelah Di Maki Amy Search

Respon Nabila Huda Setelah Di Maki Amy Search


Setelah di maki dengan teruk oleh Amy Search di laman sosial, Nabila Huda terus memberi reaksi nya secara spontan yang dituju kepada bapanya.

Nabila Huda telah menulis tweet kepada Amy Search: 

"Pa,Pls explain and fix the things that you've created.Im beggin you pls.Fix it.You're ruin my life once again. @AkuAmySearch"

Sebelum itu Nabila Huda juga memuatnaik status agar orang tidak menganggunya sedang bercuti, ini tulisnya:

"Please la respect sikit. Penat aku keje.I need a break.Tolongla respect."

Nabila Huda kini bercuti dengan seorang jejaka dikatakan kekasih barunya.

-Gambar nabila Huda Bercuti (lihat sini)
-Kisah Amy Search Maki Nabila Huda (baca sini)





7 comments:

  1. nak bercuti ke,nak ape ke...go on.,
    xperlu share ngn umum jika x sedia utk di kritik..
    seburuk-buruk insan ialah yg menunjuk-nunjuk kemungkaran yg di lakukan...
    wanauzubillahiminzalik...

    ReplyDelete
  2. kesiannya seorang manusia bila tak dapat beza yang betul dan yang salah.. lebih kesian hati seorang bapa melihat anaknya begini..semoga allah memberi hidayah.

    ReplyDelete
  3. Nasi dh jdi bubur. Dh rosak dh bdk ni. Mcm ni kata syg bpk. X de mknanya. Propa je lebih. Klau syg bpk x de la perangai tu mcm nk heret bpk tu msuk neraka. Adik si nabila ni yg dok kt oversea pun x brperangai camni, agaknya mak die pun malu nk mngaku nabila ni anak die. Sayangi dan kasihankan la bpk dan nenek ko yg ajar mngaji nabila oiiii. Jgn nnti mati x diterima bumi lak. Insafla...

    ReplyDelete
  4. Dah orang murtad halal dibunuh

    ReplyDelete
  5. Ini antara berjuta juta bukti..hasil drpd tindakan/kesilapan besar sorang lelaki/bapak..mengapa baru sekarang mahu mendidik sedangkan masa anak kecik dulu dibiarkan berbuat sesuka hati..ada tak kita sebagai bapa menyuruh anak solat..suruh anak tutup aurat..suruh anak mengaji..suruh anak jaga pergaulan. .larang anak buat buat perkara mungkar...takde??..mmg inilah hasil anak kita..tp hidayat..kasih sayang ALLAH nih luas..pintu taubat..kebaikan sentiasa terbuka seblom nyawa sampai halkum..nabila pun dah cukup dewasa utk berfikir..mungkin hari ini kita nampak dia sangat teruk..siapa tahu esok lusa dia jadi hamba ALLAH paling taat..sama2 kita doa..hidayat seluruh alam..masing2 jangan hisab amalan orang lain..jom kita hisab amalan sendiri..kita pun ada anak..takut2 muncung kita asik juih kat anak orang lain..anak sendiri lagi teruk..harap lepas ini semua lelaki sedar amanah ALLAH yang dipikul di bahu..segala keburukan wanita2 adalah kerana kegagalan seorang lelaki bernama suami..ayah..atuk..abang..adik lelaki untuk didik kaum hawa nih..ini kenyataan

    ReplyDelete
    Replies
    1. No bodies perfect beb.. bapak dye manusia jugak... xkan lari dari kesilapan... jangan salahkan bpak nabila... salahkan nabila sbb xtaw bawa diri...

      Delete
  6. Dont pretend as she is d only person having such a bad childhood. Adik dia dengarnya just fine. Orang lain pn ramai dibesarkan dgn kurang kasih sayang @ didikan tp tak semestinya dia turn out to be a disaster. Kesilapan seorang ayah, itu biasa. Aku sendiri membesar dgn memberontak malah ramai lg. Tapi sbg manusia yg ada akal dah punya anak bukankah kita dikurniakan akal utk berfikir? At least to be a good example to the daughter..samalah dgn mereka yg dilahirkan bukan Islam, takde pendedahan psl Islam tp bl diorang dah akil baligh dan tidak bertaubat @ cuba utk mencari kebenaran bukankah mereka juga dipertanggungjawabkan oleh Allah? Ni dah terang2 lahir sbg seorang Islam, lahir dinegara Islam, pastinya diajar walau serba sedikit ttg Islam, dia ptt lebih tahu apa yg salah apa yg benar.
    Jangan asyik diungkit masa kecilnya, kerana dia sudah cukup dewasa utk berfikir.

    -Puiii

    ReplyDelete