Searching...
22:16 4

Kurang Ajar: Anak Gadis Rosyam Nor Disuruh Buka Tudung


Kurang Ajar: Anak Rosyam Nor Disuruh Buka Tudung


Pelakon Rosyam Nor sedih, terkejut dan marah dengan kejadian yang berlaku kepada anak gadisnya yang baru lepasan SPM.

Anak gadis Rosyam Nor itu disuruh membuka tudung jika ingin bekerja di sebuh kedai di pusat membeli belah terkemuka tanah air.

Memang semakin  melampau tindakan peniaga kedai yang mengenakan syarat merepek seperti wajib buka tudung jika ingin bekerja

Ini kata Rosyam Nor:

Sedih, harini anak saya yg baru habis SPM gi mintak kerja nak isi masa terluang TAPI syarat kena bukak tudung. Kedai HAMLEY's !!! Kurang aja

Kedai tu kat ONE UTAMA .ingat nama HAMLEYS jgn masuk k

Diharap perkara ini menjadi perhatian kerana seperti merendahkan agama, maruah orang dan menggalakkan orang membuka tudung.

Rosyam Nor juga meminta orang ramai boikot kedai tersebut.

Ini pula tulis Hamleys Malaysia:

Salam to our Muslim brothers and sisters... Please bear with us while we investigate this alleged incident thoroughly. Thank you for your kind patience. 

Hamleys kini sedang menyiasat kejadian yang menimpa anak gadis Rosyam Nor






4 comments:

  1. dgr citer anak gadis tu akan di panggil terus utk bekerja di kedai itu dgn gaji permulaan sebanyak RM18,000.00

    ReplyDelete
  2. kenapa x kerja dengan bapak dia ajer kan senang :)..tetapi tindakan hamley satu cabaran untuk umat islam kat malaysia.apa tindakan kita??

    ReplyDelete
  3. Itu yg berlaku pada org yg dikenali.camna dgn org kampung biasa...ayuh gunakan kuasa kita sebagai pengguna....

    ReplyDelete
  4. de lagi company lain yang beri syarat klu nak kerja, kena buka tudung. aku pernah minta kerja kat hotel everlyn putrajaya tp HR kat situ cakap, klu ak nak kerja kena buka tudung. gila ke ap. ak rsa ak bukan baik sgt tp ak xsnggup 'berbogel' kepala semata- mata nak kje. ni malaysia, bukan US. ikut hati time tu rasa je nak report kt Kem Sumb Manusia

    ReplyDelete