Searching...
08:25 0

Pengarah Popular Selar Drama Melayu Dan Mentaliti Penonton


Pengarah Popular Selar Drama Melayu Dan Mentaliti Penonton 


Pengarah popular Shahrulezad Mohameddin telah melahirkan kekecewaan dengan industri dan kehendak penonton di Malaysia.

Shahrulezad Mohameddin berkata kebanyakkan drama popular dan novel popular ada menyelitkan kes sumbang seperti terlanjur sebelum nikah dan juga kes r0g0l yang menjatuhkan maruah wanita. Yang peliknya golongan wanita yang menyukai genre seperti ini.

Shahrulezad Mohameddin merupakan pengarah yang popular dengan drama seperti Antara Garisan, Rona Roni Makaroni, Sutun dan banyak lagi.

Baca: Artis Paling Cantik Dan Artis Paling Kacak Di Malaysia (KLIK SINI)

Jika di imbas antara drama yang mengetengahkan genre r0g0l, maksiat adalah seperti Nora Elena, Suamiku Encik Sotong, Dahlia, Ariana Rose dan banyak lagi.

Ini antara komen dari pengarah Shahrulezad Mohameddin :

Malas nak ulas byk2 kang nanti ramai pulak yg sentap dan kata saya perasan bagus. Sy cakap kat sini bukan sebagai seorang penulis tapi saya cakap dari kapasiti sy sbg seorang pengarah dan produser yg hari hari dok ngadap proposal yg diterima dan membuat kaji selidik drama drama popular yg sedang disiarkan.

So malam ni tangan celupar sy ni terpanggil nak up status yg selama ni sy cuba diamkan kerana nak jaga hati sesetengah pihak esp hati ore tino. Hehehe

Sy perhatikan most writer yg suka tulis cerita yg kdg2 plotnya menjatuhkan martabat wanita itu sendiri ialah PENULIS PEREMPUAN. And the best part most pembaca novel atau penonton drama melayu yg suka citer sejenis ini jugak ialah PEMBACA/PENONTON PEREMPUAN. Kalau tak percaya korang gi kedai buku MPH and most of best seller novel ialah bertemakan masalah self esteem golongan wanita yg mana majoriti penulisnya ialah wanita.

Ironi bukan? Perempuan sendiri yg memburukkan dan menjatuhkan maruah perempuan.

Baca kenyataan penuh di bawah:




0 comments:

Post a Comment