Searching...
10:42 54

Bapa Buat Pendedahan Kisah Sebenar Yang Mengejutkan



Remaja Kahwin 13 Tahun kerana Diperkosa Fahmi


BAPA DEDAH KISAH SEBENAR:


Bapa kepada remaja perempuan Nor Fazira Saad, 13 tahun yang baru diceraikan talak tiga oleh suaminya, Mohd Fahmi Mohamed Alias, 20 berkata punca mereka berkahwin adalah kerana Fahmi telah merogol Fazira sebelum berkahwin.

Bapa Nor Fazira, Saad Mustafa, 44 tahun, membongkar kepada surat khabar The Star ekoran kisah penceraian pasangan muda tersebut yang tersebar luas di media. [klik sini]

Menurut Saad, dia terpaksa memberi izin pernikahan anaknya dengan Mohd Fahmi kerana Nor Fazira telah diperkosa oleh Mohd Fahmi dan dua kawannya empat bulan sebelum perkahwinan itu dilangsungkan.

Saad memberitahu The Star bahawa dia telah membuat laporan kepada polis pada 15 Julai 2012, namun dia dirayu oleh ibu bapa Mohd Fahmi agar laporan itu ditarik balik kerana tidak mahu Mohd Fahmi disabit kesalahan dan menerima hukuman penjara.

Kerana rayuan berterusan yang dibuat, dia sebagai bapa bersetuju untuk menarik balik laporan polis yang dibuat serta menikahkan anaknya dengan Mohd Fahmi yang ketika itu berusia 19 tahun sementara anaknya baru menjengah usia 13 tahun, pada 17 November 2012.

Nor Fazira turut menceritakan kepada ayahnya pada Oktober yang lalu bahawa dia tidak tahan dengan layanan keluarga mertuanya dan memutuskan untuk meminta cerai. Saad turut menceritakan bahawa keluarga besannya itu tidak menyukai anaknya dari mula perkahwinan. Dia juga mendakwa Fazira telah didera mental dan fizikal, sehingga satu tahap tidak diberi makan oleh mertuanya.

APA KATA FAHMI?

Bekas suami Fazira yang ditemui oleh The Star pula telah sekeras-kerasnya menolak dakwaan bekas bapa mertuanya itu dan berkata dia tidak merogol Fazira.

Dia berkata dia mengambil keputusan menceraikan Nor Fazira kerana bekas isterinya itu mempunyai hubungan sulit dengan seorang lelaki lain selain biadap terhadap keluarganya. Fahmi juga mendakwa bekas isterinya itu tidak pernah memasak selain kerap keluar rumah sesuka hati.

Remaja berusia 20an itu menafikan Fazira didera dan tidak diberi makan dan berkata keluarganya melayannya baik-baik sahaja.




54 comments:

  1. isterinya itu tidak pernah memasak <--- ko yang nak kawin dgn budak hingusan.. lepas tu nak paksa budak tu masak.... sedar tak budak tu baru 12 tahun beb... ko yg sebuk sgt gatal kont*** ko to.. patut ko bimbing dia.. tapi ok laa selamat budak ni.. dah talak 3 da.. lepas ni tak ya sebuk nak jumpa2 lagi.. kont*** ko tu gi serang perempuan lain pulak.. lepas tu esok lusa.. kasi bernanah,,,, baru sedar diri,,jahanam punya lelaki...

    ReplyDelete
  2. Bila dah xsuka..macam2 alasan keluar..pihak.sana.salahkan pihak.sini..dan sebaliknya..bila nak.habis ceritanya ni..

    ReplyDelete
  3. hai lah fahmi, itu lah gila..bangang abadi setiap masa.
    pasal masak kau jadi hal,hello aku yg dah berpuluh tahun ni pon xpandai masak jgn la expect bini kau yang 12 tahun tu andai masak.
    budak kot.sebiadap dia kau sebagai suami xkan xleh handle budak umr 12tahun.xcapai tahap matang lagi la.aku dulu waktu usia budak tu dok main ligan2 lagi tahu?
    yang fmily fahmi,bukan main rayu ye xnak anak kene tahan.
    apa lagi bukak la balik kes ni rogol budak bawah umur.biar dorang rasa.
    family fazira please stand for the right.jgn bagi sibangsat fahmi terus membangsat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian suami x dpt rasa air tangan isteri sendiri....

      Delete
    2. yes dptkn hak yg sbnr bt fazira...jntan smua bngsat x gna....dsar jntan x brguna.....

      Delete
    3. Jadi bapak kau jantan.. bapak kau atuk kau semua x bgune ke mcm mane?

      Delete
    4. bangang gile lu
      mksud jantan x gune tu fahmi tu la
      ape kait ngan org lain plak

      Delete
    5. kan kena family kau,taip ikut nafsu mcm tu lh jd nya.

      Delete
    6. pijak jelah muka mamat tu

      Delete
  4. kesian bdk prempuan tu,,,x pe la buka buku baru ye adik fazira,,, logik akal rmai yang akan percaya cerita bapa fazira drpd fahmi ni,,,ko jd suami ape klu masalah kecik pun x bole settle baik smp jd talak 3?? bdk tu bru 13 thun kot,,,bimbinglah dia.,, sblum kawin ko xpk plak eak bnd2 ni sume,,huhuhu,,apepun tabah la wahai adik fazira,,

    ReplyDelete
  5. nak lpas hukuman kawin,,pastu ceraikan,,, trust me,,i semua rancangan permainan fmly fahmi,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju... x guna tul cara keluarga fahmi tu kan...

      Delete
  6. klu aku la jd bpk bdk nie.. aku bt blk aduan tue.. bkk blk kes tue,.. kes rogol tuh. senang2 je soh kawen sbb xnk ank kene hukum. sian kt pmpn la.. dh la kene rogol pastu keluarga laki lyn mcm sampah.. siap x bg mkn tue mmg tahap melampau. ank ko bt slh kot ptt rse bersalah la sket. ank ko tue elok buang je anu dia tuh.,. or sunat lg skali. huh! umo muda dh pndi merogol. jahat btol

    ReplyDelete
  7. cane nk masak br 12thn...main masak2 buleler...hikhik

    ReplyDelete
  8. Nama pun kawen ngan budak bawah umur. Budak kot mmglah x tahu apa2. Kami yg dh dewasa nie mcm dh thu sgt permainan si LELAKI nie nak elak kene hukuman atas dakwaan merogol budak bawah umur. Agak2 lah wei nak auta.Ingat org bodoh sgt x tahu game korang. Kalau aku family budak pompuan nie mmg aku dakwa. Nampak sgt nipu nyerr!! Nampakkan permainan dorang!

    ReplyDelete
  9. Buka balik kes sarkis jantan biadap tk de didikan ni.biar mak bpk & diri dia tahu langit tu tinggi rendah.mentang2 talak dlm tangan kau,sesuka hati mak bpk kau je nk lafazkan.jika salah pun adik fazira ni kan boleh beritahu mak bpk dia.

    ReplyDelete
  10. bleh nampak jelas sapa bodoh & buat statement tipu = Fahmi
    dah memang dasar jahat.. baik buat laporan polis jer kasi penjara..mesti ada rekod dalam komputer polis kalau benar Fahmi pernah merogol

    ReplyDelete
  11. baguih punya setahun dok melobi....last2...buat akai....nk bercerai....mmg tak gentlement la ko fahmi....klu ko mai png...aku lastik ko....

    ReplyDelete
  12. Mmg x logik la alasan kau ni fahmi. Otak takda ka ? Budak 12 tahun nak masak ape je ?? Meggi je yg dia tau buat. Bukak je kes tu balik. Aku sokong !

    ReplyDelete
  13. Seorang bapa seharusnya tegas dgn maruah anaknya... Nasi dh jd bubur nk wat caner pakcik... Kalau sebelom kawen dulu pakcik x hiraukan rayuan diorang kan bagus.... Kalau lah boleh diundurkan masa kannnnnn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui jugak kan,tp try lah dulu.

      Delete
  14. gentlement sikit bro,bukan mcm ni .suka2 jatuh talak,

    ReplyDelete
  15. stuju dengan Jia Rizaira..
    kurang bimbingan agama..jadi mcm ni lah..
    sepatutnya sebagai suami harus membingbing isternya ke jalan yg benar..
    budak lelaki ni pun x abis baca hukum nikah ni..takut satu hari dia lak yg gila talak..baru padan mukanya...

    ReplyDelete
  16. buka je balek kes tu..sedap2 mlut je kutuk bini xpandai masak..crik la alasan logik skit..bini aq pon blaja msak mse umur dy 17 thun..cakap xgne otak btul la..

    ReplyDelete
  17. bukak je balik kes tuu .. bwu laki tuu rse cm mne kene sebat kat penjare..biar rse jdi manusia sikit! tambah lagi stu kes, dera mental dan fizikal seorng isteri.. haa,nafkah bgi tak? lau tak.. tegak kan kat pngadilan jew.. bwu dier rse lit tggi ke rendah ..

    ReplyDelete
  18. okay...aku percaya kenyataan ayah fazira compare kenyataan fahmi...tengok muka dah tau...mohon bukak balik kes ni....mmg la budak tu baru 13 thn kot...ko expect budak tu pandai masak ?? bodoh ape ? tak sempat dia nk belajar msk ko kawen dgn dia....lumrah la tu nk kawan dengar ramai-2 org...ko (fahmi) mase zaman tu pun awek keliling pinggang...

    too adik fazira...keep calm, bukak buku baru...jadik kan ini sebagai pengajaran okay :)

    ReplyDelete
  19. Tiada ibubapa yg sanggup anak mereka kahwin semuda itu kalau tidak ada apa2 kes...ini bahalul punya lelaki mau ngentot budak hingusan tu apa hal...buka balik kes ni

    ReplyDelete
  20. 12tahun,aku pun xpandai masak lagi...ko tu lelaki cari ler duit bagi bini makan..bodo punya jantan..ingat popuan 12 thn ada suma ke yg pandai masak?pe salahnya tegur mtk belajar cara lembut...xsalahkan...tula gempak ko punya wedding bagai..last2 cerai hina sesama sendiri..tu xbgsla ni xbgsla...ingat ko tu perfect sgt ke...keje pun dok mengagaw lagi nk bg nafkah zahir,,bab batin mmg ko expert...

    ReplyDelete
  21. da agak dorang ni ada kes..kalau x xkan ppuan tu nk kawen awal..pikul tangungjawap cmni..12tahun masih budak lagi..pe punya jantan la..umo je da 20 tp lagi teruk dari umur bawahan...kalo aku tarik balik je kes ni...kes merogol ske2 dibuat main...kalo ak popuan,ak xingin nk nikah gn c perogol...da tu xbertangjawap..ske2 jatuh talak..cm la good2 sgt..keje pun tingtong lagi...geramnya lahai gn jantan sekor ni...pk nk sedap je....

    ReplyDelete
  22. Benda dah berlaku,tak perlu tolak salah sana,tolak sini,perkara tak akan selesai kalau mcm tu,
    kpd yg bersalah mungkin akan terlepas hukuman dunia tapi tak akan terlepas hukuman akhirat...

    ReplyDelete
  23. dah jadi mcm ni mule nak tunding jari. pdhal kalau difikir secara logiknye.. sama je baik lelaki mahupun si perempuan.. dua2 salah.. yang penting bertaubat.. n jadikan sbgai satu pgajaran untuk masa akn dtg.. jgn ulangi kesalahan y sama.. y da berlalu biarkan ia berlalu..

    ReplyDelete
  24. apalah nasib.aku yg pompuan ni pon belajar msk lps habis spm..kalu 13 thn tuh stakat reti masak nasi,meggi jelah

    ReplyDelete
  25. buka je balik kes tu...kat balai polis yang bapa dia report tu msti ade simpan lagi kn kes tu...tgok siapa yang salah siapa yang benar..kalau betul lah lelaki tu yang salah dapatkan pengadilan yang sewajarnya malaysia ney ade undang2. kalau macam ney sampai bila2 pn kes tak setel..yang lelaki salah kn perempuan yang perempuan salah kn lelaki...yang lelaki ney pn satu hal dah kau kawin budak bawah umur terima ko boleh expect dye memasak.nk jadi suami yang baik bimbing dia..dia budak lagi.

    ReplyDelete
  26. Bg aku dua2 silap... Masing2 xder keterbukaan utk ada inisiatif menambah baik peranan & tanggungjawab sbg suami / isteri. Ternyata kedua-dua nyer masih mentah pemikiran & kurang kesedaran baik dr sudut ilmu dan pengalaman.... Takde silapnyer di awalan mereka berkahwin. Dah ketentuan jodoh Allah S.W.T. Bila bercerai pun, dah ditakdirkan jadi begitu. Wallahu'alam..... Hikamahnye disini; supaya menjadi iktibar & tauladan pd kita kelak. Inshaa Allah...

    ReplyDelete
  27. x kusangka bigini rupernya cerita sebanar..aq igt mmg nk kwin scra rela..

    ReplyDelete
  28. Apa ke sengal budak 12 tahun nk di suruh masak. Ko dh bengap apa ni bro. Megi pun suruh mak masak tau. Tu la.. Gatal lagi.

    ReplyDelete
  29. Lahai... Dah becerai mcm2 la alasan... Pompuan tuduh laki, laki tuduh pompuan... Masa nak kawin, besumpah setia bagai... Yg pompuan tu pon, dah tau kau tu bini org, pandai2 la ko belajar masak.. Nak ikat hati suami, ikat perut dia dulu... Yg laki tu pun, pompuan tu kecik lagi... Sepatutnya otw nak masuk form 2, ko dah ceraikan dia dengan alasan tak reti masak... Haihhh~ Kawin muda memang bagus adik2 oii.. Tapi, cari pengalaman hidup dulu... Matangkan fikiran dulu... Apa2 pon, akak doakan korang bejaya dalam hidup dan semoga dapat pasangan yg lebih baik pd masa hadapan... :)

    ReplyDelete
  30. yeke drogol...u nmpk cm intim jer gmbo nkh...memg brcinta kot...dh x srasi mcm2 cite ler slh sana slh sini...aptb..

    ReplyDelete
  31. bapak pon mude g...xkn xleh pk logik kot...nkhkn ank usia mude...cm de udg blek mee...

    ReplyDelete
  32. Bdk nie ak knal sgt,ak pnh tibai dy mse skolah dy.dlu dy nie skolah agma tp xmnjdi org,dy pnh dipkul sbab telah mncuri duit sorg pkcik dihosptal.disba kn memalu kn skolah dy telah dipkul,byk cter dy y ak tau.smoga ko berubah la,nme glaran dy(fahmi taik ayam).

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahaha... gelak guling2 bce komen ni... ada ke patut name gelaran fahmi tahi ayam...terbaikkkkk.... hahaha

      Delete
  33. nak komen sikit bule ? hehe , JANTAN TU BODOH KE APA , BUDAK TU UMUR BERAPA NAK MASAK UNTUK DIE , COMFIRM LA BUDAK TU X PANDAI SANGAT MASAK , TAH2 FMILY JANTAN TU DERA BINI DIE TIME DIE TAKDE , SKANG DIE NK CKP DAKWAAN TU SALAH , TAKKAN BINI DIE NAK CITER KT DIE YG DIE KENE DERA , APA LAHHAI BODOH SANGAT NI ... DAYUS SHIAL !

    ReplyDelete
  34. ckp mmg sng lelaki ke pompuan same je tp sye xslhkn mne pihak sbb si pompuan dh suka jd silelaki ape lg...dh tu kawin spatutnye bimbing isteri ni x lain plk citenye...sye sdiri ade jiran lame mse blum kawin dulu...isteri die bwh umur tp alhamdullillah ok je...bg mse pd isteri tu belajar mengenali hidup berumahtangga...sbgai mertua pn bleh bimbing same2 jgn lps tangan

    ReplyDelete
  35. yng ko tu gatal sngat rogol budak2 apahal.ko thu istri ko bru 12 thun yang ko ckap dia tak pndai masak dh memang bdak umur mcm tu blum pndai berfkir sngat itupun ko nak berkira.ha ko suruh dia masak alamatnya ko tidak makan nasik lagi lh bro pasal rumah terbakar kena bini ko,ko jantan tak guna tau tak klau aku jadi family bini ko aku sumbat ko dlam jel tak payah nak kawin ngan ko. muka pun tak hensem bini ko tu cantk apa .

    ReplyDelete
  36. xgune pny fahmi..alasan xmsok akal..buka je blk kes rogol tu..biar padan muke fahmi n fmly xboleh pakai..

    ReplyDelete
  37. didik kan tak cukup mcm ni la, otak letak kat lutut ye fahmi. malu dgn sikap kau. and. si bdk 13tahun tu pergi sekolah study rajin2. bg masuk U. mulakan hidup baru. dan jugak fahmi bertaubat la. Allah sentiasa berada dgn org benar.

    ReplyDelete
  38. Niat kawin pun sbb nak elakkn hukuman lah tuu...Moga Allah tunjukkn kebenaranNya...Lelaki mcm Fahmi jgn bg muka...nanti ramai lg anak dara org lain rosak!!!

    ReplyDelete
  39. tgk dr gambar atas.. xrasa plak mcm budak pompuan 2 kena pakse kawen.. rogol ke... mcm suke jerrr...

    ReplyDelete