Searching...
14:30 29

Ibu Johan Asari Komen Pilihan Anaknya




Ibu Johan Asari Komen Pilihan Anaknya


Ibu Johan Asari Komen Pilihan Anaknya

Melalui laman sosial instagram, Ibu Johan Asari seakan-akan berbicara melalui gambar. Ya, satu gambar boleh membawa seribu perkataan dan kata-kata.

Di Insta ibu Johan Asari iaitu Datin Firdaus, mempunyai satu gambar yang baru sahaja diuploadnya pagi tadi, dengan paparan caption yang bertulis, “ a sad face under the shades ”.

Ibu pelakon popular itu juga megemaskini status tertulis, “ Allah menduga setakat yang kita mampu. Setiap dugaan ada hikmah di sebaliknya ”.

Mungkin Datinn tidak menyukai hubungan singkat antara anaknya dengan aktres seksi Lana Nodin?

Tetapi mungkin luahannya itu tak ada kaitan langsung dengan perkembangan terkini anak lelakinya itu?

(BACA – Pengakuan Johan CINTAI Lana Nordin- KLIK SINI)


Pada masa yang sama, penyanyi popular yang pernah dikaitkan dengan Johan Asari sebelum ini, Shila Amzah juga memuat naik sekeping gambarnya bersama ibu Johan di Instagram dengan caption berbunyi, “please be strong aunty sayang. We love you, no matter what. Allah knows better, we are here for you”.

Macam-macam yang berlaku setelah Johan mendedahkan percintaannya. Diharapkan segala perancangan Johan Asari untuk mengahwini Lana mendapat restu daripada keluarga kedua-dua belah pihak. Amin.




29 comments:

  1. shila ni yg syok kt johan..bgs jugak johan xpilih shila sbb xmatang..sket2 nk post hal2 kecil...mcm kes sharnaz pastu dok putar belit...nyampah den..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju. saya salah seorang follower insta shila.pada mulanya saya follow dia sebab minat dengan dia, nak nak dia dah bertudung sekarang..tapi makin lama saya follow dia, saya rasa saya macam tak berapa suka dengan sifat dia yg agak suka show off..sepatutnya kisah dia dengan sharnaz haritu patut dijadikan iktibar, mungkin tak perlu lah dia post gambar banyak2 yang menunjukkan dia ada something good relationship dengan johan..dia cantik dan berbakat. sepatutnya dia jaga itu semua. tak perlu macam perigi mencari timba..sorry..sekadar pendapat kecil dari saya. allahualam.

      Delete
    2. perigi cari timba ?? kau kat zaman mana ? perempuan suka dekat lelaki dan megorat lelaki bukan hina pon..seorang perempuan berhak nak pilih bakal imam dye..ingat sket kisah siti khadijah r.a dgn rasullah s.a.w..jgn hina bila perempuan syok dkt lelaki thegeh2 kau komen..
      aq blh think positive johan nak lamar lana mungkin sbb Allah yg bkak pntu hati dye spya blh bimbing lana tu..dan mampu doakan lana tu kmbali ke jln Allah ..perkenalan dalam masa 3 hari terlalu singkat, sedangkan perkenalan 10 thn belum tentu dpt tgok perangai yg sebenar.

      Delete
    3. ya mmg betul awak ckp x slah pompuan mngorat lelaki..tp jgn show off sgt..ingt yg kita ade adat..kurg manis ble pompuan yg lbih berbica soal kawen/hubungan dr lelaki...

      Delete
    4. kisah siti khadijah dengan rasullullah tu lain sangat lah kalau nak dibandingkan dengan kisah si shila ni. eh kemon laaa..tak salah orang tu nak cakap perigi cari timba. kita masih ada adat..pastu kalau tak confirm dengan hubungan dengan johan tu, takperlu nak naik status sedih bagai. jangan biar pisang berbuah dua kali,jangan bertepuk tangan tapi tak jadi..haaa kang ada pulak patah seribu dua ribu tiga ribu tu kang...kuikui

      Delete
    5. Adat melayu ni kebanyakannya direka sendiri. Ulama sendiri cakap dalam islam takde perigi cari timba. Kalau wanita dah suka boleh hantar wakil bagitahu kepada lelaki. tak menjadi masalah pun. tapi yang show off tu allahualam lah

      Delete
    6. shile ni mcm menangguk di air yg keruhlah... dulu mula2 memang sokong dia, tapi dia ni dah mcm gila talak lak, x hbs2 panaskan isu dia dgn shanaz.. benda dah hbs, dah lah... dgn johan ni pun sama, dah tau benda ni tgh kusut, g muatnaik gambar dia dgn mak si johan, konon2 mesralah... nyampah pulak dgn minah ni..

      Delete
    7. bagus pisang berbuah dua kali nie,leh buat bisnes.tanam sepokok dah cukup.pantang dengar orang cakap pisang berbuah dua kali.diaorang kenal ke pokok pisang tu-tokty ladang pisang

      Delete
    8. dah2.. berhenti nk mngat akt org laen.. yg dah berlaku th biarkn brlalu.. doakan agar Kak Shila nih jumpa jodoh yg tlah ditakdirkn untuknya.. :)

      Delete
  2. Janji ALLAH itu pasti, Sesungguhnya Ajal,Maut,Jodoh,Rezeki semua itu adalah rahsia Allah. Mungkin perancanganNya sempurna

    ReplyDelete
  3. jangan lah nak aibkan sesiapa...kita x ada hak nk menilai seseorang tu..

    ReplyDelete
  4. manusia hanya mampu merancang dan tk semua perkara yang dirancang akan termakbul,, sbb yg menentukan tuh Allah SWT,,, jodoh itu ade cume cepat atau lambat,, keep praying,,,

    ReplyDelete
  5. cakap banyak xguna...yg dorg bt salah tgur...yg xsalah biar jela...slagi xde pkra yg salah nape nak kecoh?hal artis kecoh lebih...better g tgur sanak sodare....

    ReplyDelete
  6. mana tau kalau johan kawin ngan lana...lana pulak pakai tudung...sapa yg tau kan..

    ReplyDelete
  7. hehehe,nampak x permainan dia..retis2 ni mmg mcm ni,suka cari publisiti..apa2 pn kt peminat tgok je..klu suka,senyum..klu x suka diam..x yah kutuk2 utk tmbh dosa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni aq sokong!!! dh tahu sifat artis camtu..dh mmg kerja dia mencari publisiti...pemikat yg lebih2 pehal??? x pasal2 cam kene tipu ngan diorng...hahaha

      Delete
  8. *popcorn* kruk..kruk..kruk...

    ReplyDelete
  9. artiss biasalah...... tiada publisiti tiada la makan..

    ReplyDelete
  10. yg pasti nya ALLAH DAH TETAP KAN DAN DAH TULIS SETIAP SESEORANG ITU BERSAMA SIAPA..
    tpkan bgus juga johan kawin ngan lana ..harap johan blh ubah lana jd wanita solehah..inn syaa allah..kita semua patut DOA kan semoga perkahwinan mereka nanti akn kekal abadi..pada shelle..perjalanan masih jauh..kamu cantik,percaya pada yg maha kuasa..inn syaa allah ada yg menunggu shella d masa depan..mungkin lelaki yg lebih baik buat shella..

    ReplyDelete
  11. mungkin ni 'balasa' atas apa yg keluarga Shila buat pada Sharnaz...sharnaz dh minta maaf semua tp mereka masih berdendam dan berlagak bila shila dapat johan kerna johan dari orang2 yg baik keluarga dan beragama....seperti apa yg sharnaz kata kebenaran akan terbukti..nah Allah tunjukkan sekarang...sebagai umat islam kita redha dan cuba perbaiki kekurang kita ya Shila Amzah...:)

    ReplyDelete
  12. Kalau dah tahu tak suke shila tu takyah la nak berkawan dengan die sampai nak introduce dekat mak bagai ! kalau nak kawan tu macam biase jek la-,- and tunjuk yang awek dia Lana Nordin. Ini dekat akhbar semua tentang shila&johan . perempuan mane yang tak sakit hati kalau ade lelaki yang mempermainkan hati dan perasaan die. THINK POSITIF la . kalau tak pernah rase ape yang Shila rase. jangan nak kutuk-2. tak baik tau tak ? Bile dah rase ape yang shila rase. baru kita FAHAM ape perasaan shila. OK -,-'

    ReplyDelete
  13. bawak2 lah bertenang...dari gaduh kat sini eloklah masing2 berdoa spya bnda ni x jd dgn diri sendiri...smua ni kerja ALLAH...DIA lah sebaik2 perancang..ramai pulak yg komen itu ini seolah2 tahu segala yg tersurat dan tersirat....betul lah kata pepatah "dunia ni mmg pentas lakonan" ramai sgt yg berlagak pelakon utama...pdhal bkn cerita dia pn...ALLAH maha mengetahui...apa yg jd semuanya memiliki hikmah tersendiri...

    ReplyDelete
  14. inilah watak-watak yang ada atas dunia yang sementara ni...apa nk heran..semua yang ada bukan milik kita pun..Allah bagi pinjam je...so takyah nak emo sangatlah.

    ReplyDelete
  15. johan ashaari bknnya bwk shila p jmpa mak bpk tp mnurut dorang,mak bpk dorang ni mmg knl 1 sm lain.tu yg dorang blh jd kwn rpt tu.shila ni je yg syok sndiri dan x matang.cpt plak dia lupa kat sharnaaz n dpt cnta bru.dlu bkn main dok sedih knon pts cnta siap upload kat youtube n cpta lagu bgai.ckit2 nk bgtau kat umum,ble org dok kutuk redha je la.

    ReplyDelete
  16. baik Kak Shila nikah ngn abang sya.. tpi dia bru umur 16 thunn, haha >___________< ... klu ade jodohlaaa ^____^

    ReplyDelete