Searching...
10:59 5

Wak Doyok Kena Troll


Wak Doyok Kena Troll


Wak Doyok atau nama sebenarnya Tengku Muhammad Azwan Shah bukanlah artis popular tetapi merupakan peraga fesyen dan akhir-akhir ini mendapat liputan meluas.

Liputan tentang Wak Doyok lebih kepada fesyen dan jambang serta kumisnya. Fesyen yang ditonjolkan oleh Wak Doyok berprinsipkan maskulin Inggeris manakala jambang dan misai nya yang melentik menambahkan lagi perhatian kepada jejaka ini.

Wak Doyok sememangnya mempunyai pengikutnya tersendiri terutama pengikut dunia fesyen. Beliau pernah masuk suratkhabar dan bakal keluar di rancangan televisyen.

Namun baru-baru mungkin ada pihak yang kurang senang dengan kehadiran Wak Doyok menggelar beliau serangga perosak dan menyebarkan gambar Troll Wak Dol seperti toyol.

Wak Doyok berkata "apa salah saya kepada masyarakat?" ekoran tersebar gambar ini.

jom lihat gambar troll Wak doyok ini.




5 comments:

  1. Buat duit!!!TANPA
    MODAL!!!
    MACAM TAK PERCAYA PLAK....Jana Duit RM900 Sehari Tanpa Modal!
    Asalammualaikum kepada semua sahabat, sedara
    mara, dan semua rakyat Malaysia.. Daripada
    berFB
    BerWechat tak ada hasil, bagus berFB @ wechat yang ada hasil, Saya
    ada nak perkenalkan satu program dari USA, yang
    boleh membuat pendapatan sampingan. PERCUMA...percuma DAFTAR, tiada apa2 bayaran di kenakan.. Tiada
    PENIPUAN @ muslihat. Tak perlu jual barang, dan Kerja sikit2
    je.
    Syarat kelayakan: Anda ada facebook dan tau
    computer sikit2. Anda hanya perlu open link di
    bawah dan register sebagai member. Lepas
    register
    terus dapat upah USD25, bersamaan RM80.00 lah
    lebih kurang .Dah tu, anda akan dapat link anda
    sendiri..pastu apa lagi? Copy link anda, atau copy
    terus semua ayat saya ni, and paste kat facebook
    atau apa2 saja yg anda tahu,mcm email,tweeter
    dan sebagainya. Setiap orang yang open link
    anda,
    anda akan menerima ganjaran sebanyak USD10
    atau RM30 lah lebih kurang. Mudah kan!!! Duit
    anda boleh pilih, samaada duit masuk account
    terus, atau cek (akan di pos terus ke rumah.) Tak
    faham jugak? Boleh tanya soalan di ruang komen
    bawah... Kalau dah faham dan nak register, sila
    klik link tu ye http://www.theweeklypay.com/index.php?share=372821

    ReplyDelete
  2. semoga Allah membalas perbuatan mereka yang menganiaya wak doyok..aminn

    ReplyDelete
  3. Daripada Abu Hurairah RA, Rasulullah SAW bersabda, maksudnya:-

    "Di antara fitrah Islam ialah mengerat misai dan memanjangkan janggut kerana sesungguhnya orang-orang Majusi memanjangkan misai mereka dan mengerat janggut, bezakanlah kamu daripada mereka (Majusi) dengan mengerat misai kamu dan memanjangkan janggut-janggut kamu”
    (Ibnu Hibban)

    Di dalam sebuah hadis yang di petik dari "Musannaf Ibn Abi Sayiban" diberitakan seorang Majusi yang telah mencukur janggutnya dan mempunyai misai yang panjang datang kepada Rasulullah SAW. Tatkala melihatkan ini Rasulullah SAW bersabda, maksudnya:-

    "Di dalam agama kami, kami diperintahkan mengerat misai dan memanjangkan janggut."

    Apapun Nabi Muhammad s.a.w tidak suka pada misai. Misai itu lambang kesombongan. Bezakanlah kamu dari orang Majusi yang memanjangkan misai dan memotong janggut.

    ReplyDelete