Searching...
20:26 33

Pekerjaan Asal Selebriti Sebelum Popular



Pekerjaan Asal Selebriti Sebelum Popular 


Berikut merupakan antara senarai pekerjaan awal / asal beberapa figura yang terkenal di Malaysia sebelum mereka popular dan berjaya. 


Ramai juga yang berjaya, semuanya bermula dari bawah. Memang rezeki yang Allah nak beri, kita tidak tahu.

Senarai panjang lebar ini termasuk para selebriti, ahli-ahli politik dan beberapa orang ahli perniagaan terkenal.


Jom layan senarai ini:


01. Dato’ Yusoff Haslam – Konduktor Bas
02. Nabil (Raja Lawak 2) – Despatch
03. Amy Mastura – Pramugari
04. Ziana Zain – Pramugari
05. Anuar Zain – Pramugara
06. Shamsul Ghau2 – Polis
07. REM – Cikgu
08. Adibah Nor – Cikgu Bahasa Inggeris
09. Amelina – Operator
10. Nubhan (AF) – Kerani Bank
11. Fauziah Gous – Pramugari
12. Shawal (AF) – Despatch
13. Suhaimi(Inteam) – Guru agama
14. Salleh Yaakob – Askar
15. Aaron Aziz – Penjual Kereta
16. Jimmy (trek selebriti) – Akauntan
17. Rahmat (Ekamatra) – Majlis Perbandaran Seremban 
18. M nasir – penyanyi jalanan di CM
19. Kumpulan medicine – pesawah
20. Nora danish – playan kdai mkn mak die
21. Ezlynn – pelayan cafe di tv3 (kedai mak dia)
22. Mahathir mohamad – dokter
23. Rafidah aziz – pensyarah
24. Tuan Guru Nik Abdul Aziz – uztaz
25. Dato Seri Anwar Ibrahim – abim
26. Samy vellu – arkitek
27. YB nizar – engineer
28. Muhammad Taib – cikgu
29. Khir toyo – dentist
30. Abdullah badawi – pegawai kerajaan
31. Almy nadia – keje kilang
32. Ina naim – keje kilang
33. Mawi – qari,pengait kelapa sawit
34. Azean irdawaty – pegawai bank
35. Remy Ishak – bellboy
36. Fahrin Ahmad – pegawai bank
37. Nazim Othman – pramugara
38. Tan Sri Syed Mokhtar – penjual daging
39. Rosmah – bank

Senarai Tarikh Lahir Artis Malaysia (KLIK SINI)

sumber: OHvideoTV

33 comments:

  1. Replies
    1. Haha patutla dia pandai amik duit rakyat..keje bank rupenye

      Delete
  2. ingtkan rosmah pencacai pengangkat najis... xdo upo langsung bank... hahha

    ReplyDelete
  3. xpyhla nk kutuk2 keja org..korg keja ape smpai rs diri tu lbh baik??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorg keje mengkritik.. haha.. plik2 jew diorg ni..

      Delete
  4. p/diana btl tu diana .. crmin dr kita tu bgus sgt ke?? ap pn perkjaan diorng jnji halal n hak dorng ..

    ReplyDelete
  5. haha rosmah pekerja bank ? cleaner kott

    ReplyDelete
  6. Cleaner2 dya pown ntah2 spenda dya lg mhal dri hrga keta kau..hahaha

    ReplyDelete
  7. Apa pun keja mereka sblm ni..lihat d mna mereka skrg.? X baik mengata..semua orang nak terbaik utk diri sendri.♥

    ReplyDelete
  8. TGNA terbaik........

    ReplyDelete
  9. dah letak Rosmah - suri rumahtangga elok2 pi gatai tangan tukar jd bank, dah x lawak aku tgok.

    ReplyDelete
  10. Rosmah memang kerja bank la.

    ReplyDelete
  11. Mcm la keje dia tu bagus sgt. Dok kata kt orang angkat najis la hape la. Silap2 keje pun tak. Setakat dok huhahuha dgn keje tk seberapa tu tk payah dok kutuk org la wei. Memalukan diri sendiri. Org dok gelak kat hangpa saja. Tengok diri srndiri dulu sebelum nk kata kt org.

    ReplyDelete
  12. Ok lh tu..ada keje dlu..kan pas tu Allah bgi rezeki lebih..dri kmu yg kutuk2 ni..ada kemajuan ke dlm idup..ntah pndai makn tidur je..think positiv la..

    ReplyDelete
  13. BODOH NAK MAMPOS SUME ! KO KUTUK ORANG TGK DIA SAPA KAU SAPA PUKIMAK! KAU ADA APA DIA ADA APA? LAST2 NERAKA KAU LAGI LAMA NGUTUK ORANG X MINTAK MAAF. DAH LA MISKIN DUNIA MISKIN AKHIRAT..BODOH BAHLOL

    ReplyDelete
  14. 2 tahun akan datang aku pulak jd artis sblum popular aku keje kdai buku popular..

    ReplyDelete
  15. admin blog ni confirm penyokong pengbangkang.... sebabnya... bila nama orang yg dari pihak pembangkang mesti ada title... tp kalo dr kerajaan just nama nyer... hrmmmm.... dr korang duk mengutuk tu baik korang ambil ni sebagai pembakar semangat untuk korang lebih berjaya dr apa yang korang ada sekarang ni.... terima kasih....

    ReplyDelete
  16. Rosmah tu bkn pekerja bank biasa...d pengarah bank SME sblm ni slama berbelas tahun...d graduate overseas..adoi la korg ni..

    ReplyDelete
  17. aku yg dulu bukanlah yg sekarang...dulu ku dara sekarang dh mak orang hihihuii

    ReplyDelete
  18. rosmah keja bank.hahahahahahahahahahahahaha,skar dpercayai.aq lgi hbat la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dh rsa dri 2 hbat jngan la bangga sngt...nti Allah tarik blik khebatan 2 bru tau

      Delete
  19. rosmah keja bank sbb tu dia pndai kkis duit rkyat.

    ReplyDelete
  20. Hahahaha kelakar aku tgk korang ni!

    ReplyDelete
  21. Bkn rosmah setiausaha najib ke dulu...? Sbb tu kawin ngn najib.

    ReplyDelete
  22. Perubahan arus kehidupan its normal

    ReplyDelete
  23. Org buat salah dah mmg salah, esok dia jawab sdiri, yg dok kutuk kaw2 tu betul ada bukti in hand ke sedap2 kutuk org...cuba kesian sket dgn diri sdiri, tgk cermin mesti sedih sbb bahalol...

    ReplyDelete