Searching...
17:47 4

Pengarah Drama Dedah Perangai Sebenar Lana Nordin, Rita Rudaini Dan Rosnah Mat Aris

Pengarah Drama Dedah Perangai Sebenar Lana Nordin, Rita Rudaini Dan Rosnah Mat Aris

carian:
lana nordin,
rita rudaini,
rosnah mat aris,
gosip, gosip artis

Seorang pengarah drama di Malaysia ini telah membuat status yang mendedahkan perangai sebenar 3 pelakon popular tanah air.

Melalui statusnya di Facebook, 3 artis tersebut ialah Lana Nordin, Rita Rudaini dan Rosnah Mat Aris.

Ini kata-kata Pengarah itu:

Bila lihat Lana Nordin kat skrin tv skrg buat saya rasa sedikit kagum dgn dia. Dalam segala kutukan yg dia terima disebabkan imej seksi nya itu tapi bila di set lokasi saya dia amat menjaga waktu solatnya walaupun terpaksa dimekapkan berulang ulang kali siap dgn bulu mata palsu setiap kali hendak masuk set selepas solat. Sedikit pun dia tak komplen. 

Rita Rudaini pun sama. Seorang yg sgt menjaga solatnya. Dia akan gelisah bila waktu solat hampir berlalu. Yer lah waktu shooting kan tak menentu dan sentiasa terkejar kejar scene. So yg selalu jadi masalah ialah artis wanita ler sbb terpaksa tergesa gesa nak buang mekap dan pakai semula.


Oh yer Rosnah Mat Aris pun sama jugak dan beberapa artis artis yg lain. Kalau artis lelaki senang jer. Boleh solat di mana saja. Tapi artis perempuan ni sedikit susah. Kadang kadang terkial kial mereka fikir nak solat di mana sekiranya set ditepi jalan atau di dalam hutan. Tu yg kadang kadang ada sesetengah artis wanita terpaksa mengqadakan solat mereka bila balik rumah. Bayangkan bila penat seharian di set shoot sampai lewat malam. Balik umah kena qada solat pulak. 


Ada tu yg cerita dekat saya pernah sampai tertidur tidur derang dalam solat sebab keletihan. Dah tak pasal pasal kena qada balik. Kesian kan. Sebab tu saya dah pesan dengan krew saya terutamanya mekap artis supaya beri laluan pada artis artis perempuan yg nak bersolat. 


Memang leceh sebab nak buang mekap dan pakai semula berulang ulang kali tapi demi membantu mereka menjalankan kewajiban itu adalah tanggungjawab dan keutamaan kita. Kita akan tunggu mereka bersiap tanpa syarat walaupun kita cemas mengejar waktu. Apa apa pun saya senang dgn perubahan ini. Telah mula ramai artis artis kita yg mula menjaga solat mereka meskipun keadaan kerja mereka yang tak menentu dan selesa… Alhamdullilah…


Ini lah pendedahan dari pengarah drama ini.



4 comments:

  1. semuga mereka terus istiqamah.....dan terus mendapat hidayah Allah

    ReplyDelete
  2. Salam, saya bangga dengan dia org, Moga suatu masa nanti mereka menjadi insan2x yg mendapat hidayah Allah.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah Syukur' ye la dunia pun kita kejar akhirat pun kita kena jaga kerana di sanalah kita semua akan kekal selama2nya..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..semoga dapat teruskan..doa dipanjangkan agar apa yang didalam solat dapat diterjemahkan diluar..bukan sekadar solat tp pengertian didalam solat itu yang paling penting..amin

    ReplyDelete