10:59 1

Selebriti Baru Berhijrah Dikecam Buka Tudung Ketika Keluar Bersama Rakan

Selebriti Baru Berhijrah Dikecam Buka Tudung Ketika Keluar Bersama Rakan

Selebriti dari radio era iaitu DJ Ira Mohd Amin telah mendapat kecaman hebat oleh follower instagram apabila rakannya memuatnaik gambar dia membuka tudung.

Nana Mahazan, rakan baik Ira telah memuatnaik gambar Ira yang tidak memakai tudung ketika keluar bersama-sama baru-baru ini.

Peminat yang terperasan dengan gambar ini terus memarahinya kenapa membuka tudung dedangkan teah mengumumkan berjrah muntup aurat sepenuhnya sejak bulan Ramadhan yang lalu.

Ini kata Ira Mohd Amin (via Murai):

“Saya amat kesal dan saya rasa ia memang tak patut berlaku dalam hidup dan saya tak mahu salahkan atau libatkan sesiapa dalam hal ini. Memang silap saya dan saya minta maaf.

“Malah saya tak sangka rama yang perihatian dan mengecam saya semalam, terus-terang saya amat tertekan hingga tidak berhenti menangis. Namun saya terima semua teguran itu.

“Saya tidak sangka perkara ini boleh jadi besar begini tetapi saya belajar dari kesilapan supaya selepas ini berfikir dua kali sebelum hendak melakukan sesuatu,” 

“Saya akui memang sekarang ini saya masih dalam proses menyesuaikan diri untuk bertudung dan menjadi muslimah yang baik. Cuma dalam perjalannan itu saya akui telah melakukan kesilapan.
“Namun saya memang akan terus bertudung dan masih bertudung kini.

Semoga ini menjadi pengajaran berguna kepada Ira Mohd Amin dan juga artis yang lain.1 comments:

  1. " saya tak sangka pekara ini akan menjadi besar begini".....adik ini pasal HUKUM HAKAM agama..bukan suka2 boleh pakai pastu cabut, klu lom bersedia baik x yah nk umum kt org dh berhijrah...patut tgk pakai tudung pon cam x betul...hati lom betul2 ikhlas...

    ReplyDelete