Searching...
15:43 18

Zubir Melampau Di Sidang Media Aeril dan Wawa




Haha Kecoh betul sidang media Aeril dan Wawa. Ini semua gara-gara kepoyoan dan over acting beberapa wartawan hiburan yang membuat provokasi di majlis tersebut.

Seperti yang ditonton di Melodi, sidang itu agak kecoh sedikit dan Wawa serta Aeril telah beredar dari sidang media sebelum bersetuju membuat temubual kepada MELODI yang lebih tertib temubualnya.

Ramai juga yang mempersoalkan tindakan Zubir yang melabel pasangan itu munafik padahal mereka sedang beribadah dengan bernikah untuk menghindarkan maksiat. Pasangan itu mengambil keputusan untuk menyembunyikan perkahwinan mereka kerana risau dengan "kontrak David Teoh" yang mungkin membolehkan Wawa Zainal disaman. (kita tak tahu apa isi kandungan kontrak itu kan kan kan..)

LAPORAN blog MAZEER MOHAMMAD:

SEBAGAI seorang wartawan hiburan senior seharusnya Zubir menunjukkan sikap profesional ketika menjalankan tugasnya.

Ini sebaliknya terjadi apabila dikatakan berlaku sedikit ketegangan semasa sesi sidang media Aeril Zafrel dan isterinya, Wawa Zainal yang diadakan di Neo Damansara, semalam.

Majlis itu diadakan oleh pasangan tersebut untuk menjelaskan kisah perkahwinan kontroversi yang sebelum ini berjaya dibongkar oleh akhbar sisipan mingguan Berita Harian, Bipop.

Zubir juga meluahkan perasaannya menerusi laman Instagram dengan menggelar kedua-dua pelakon muda itu sebagai munafik dan jahil dalam hal agama berkaitan isu panas itu.

Pada pandangan peribadi penulis, di mana letaknya nilai etika seorang wartawan dalam diri Zubir dan siapa dirinya untuk mempersoalkan Aeril dan Wawa sebagai jahil dan munafik?

Seharusnya Zubir bermuhasabah diri dan tidak terus menghentam pasangan ini.

Tidak ada manusia yang sempurna dalam dunia ini, sama juga dengan anda Zubir.

Jadi tak perlulah anda menjadi Tuhan dengan menghukum kesilapan orang lain yang langsung tiada kena-mengena dengan diri anda.



Di bawah ini merupakan keterangan yang ditulis Zubir menerusi laman Instagramnya:

Lahar gunung berapi pada sidang media #aerilzafrel & @waw4_zainal petang tadi gara2 sikap munafik kedua2 artis berkenaan selama ini.
Tetap salahkan @davidteo99 kerana takut dimarahi sebab kahwin pada awal karier, sekaligus khuatir masa depan bersama #mig sebab langgar kontrak. Tapi musykil sebab nikah dua (2) kali, selain terpaksa menipu selama ini sebab menghormati permintaan wawa.
Wawa pernah guna nama Allah untuk menipu media, masyaAllah maafkan suami isteri yang nyata jahil bab2 agama. Anyway SELAMAT PENGANTIN BARU MOGA KEKAL HINGGA HUJUNG NYAWA. Amin tq pada @rajamawar atas kiriman gambar @jane_mig @fizahamad @azaharihamid

18 comments:

  1. over pula zubir ne .. ciss .. menyampah wartawan cm dya ne

    ReplyDelete
  2. Mulut mcm taik...mcm dia perfect sgt x pnh buat slh..

    ReplyDelete
  3. 'org' mcm dia, mmg over dan terlalu perfectionis..! sorry zubir, this is the truth, aku risau keadaan kau di alam kubur dan di padang masyar nanti.. cer control skit.. malu mak ayah kau tgk perangai burok cm kau ni.. tp xtau la kan klau mak ayah kau SEBIJIK cm kau..

    ReplyDelete
  4. Allah...zubir ni mmg x ingat la.. x tau la.. mlm tido lena ker lepas maki hamun org..?

    ReplyDelete
  5. kote dh berdenyut x dpt tackle wawa la kot....pastu lg die panas hati wawa dh ade anak lg kuikukui.....anyway tahniah too aeril and wawa :D

    ReplyDelete
  6. wartawan mmang cmtu..trutamanya wartawan bhgian gosip..mreka x akn igt dnia smasa menemu bual...x ambil ksah tntang hti org lain..smpaikn hal peribadi pn nk tau..bodoh betul..mcm xprnh bljar psal agama..yg pnting dia dpt ape yg dia nk..mne la tau gaji bleh naik ktakn,,org yg mcm ni la akn Tuhan bkak aib dia kt pdang mahsyar..semoga dia mndapat hidayah Ilahi..Aminn..

    ReplyDelete
  7. actually dia mmng x nak ajak zubir wedd dia..
    t tkot lauk ha bis zubir makan swng..
    sian org lain.,,

    ReplyDelete
  8. wartawan mcm ni la yg wat industri hiburan dipandang hina oleh masyarakat..nikah prtama utk mnghindari mksiat,,kdua sbb ikut prosedur nk sijil nikah..x haram pun nkah 2 kali..qo tu yg jahil..kwin x pkai duit qo pon..smpan duit tu,,wat beli suar dlm ko pastu sumbat kt mlut ko yg bau taik tu..

    ReplyDelete
  9. Wartawan paling bodoh lagi bangang kt malaysia....klo ko tu pandai sangat hal agama sampai mampu cakap org jahil munafik...baik ko pg berdakwH mengaji zikir dr ko menyalak sana sini macam anjing pasal hal org....ulama ckap antara ciri2 munafik adalah org yg suke buka aib org dan suke cari kesalahan org...so kt sini memg da kompem la ko tu jahiliah lg bodo dalam agama ditambah lg dengan munafik

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. good job zubir good job...tp mcm tahi palat...ko ingat aku nk puji ko bagus...ko nie nk buat hot aje kan zubir jubur lonjong...kene shoot ramai2 bru ko tau kan cibai...zubir zubir hati ko kering zubir...tp tk kene time bro...org da bersumpah ko lg mau cite byk...sedih la ko nie zubir...ko cabar org last2 ko blk dulu....ckp tk serupa bikin gune buntuutttttt...cam cibai.....pppuuuuiiiiiihhhhhhh.....

    ReplyDelete
  13. Salam.. wa xmaulahh maki tiaww lu zubir,banyak2kan Istifar.. xbaek buat orang Soal menyoal sampai mcm nie,jgn ckap bab agama dululahh,cerita pasal adab dulu.. seorang pelacur pon kita kena hormat die,walaupon yg trsiratnya adalah dosa..tpy Itu hal die dgn Allah,kita sebagai manusia ade had die.. Assalammualaikum!~

    ReplyDelete
  14. orang dah mendirikan masjid.....xpayah lah nak hentam...
    lagi bagus kan dari bersekedudukan..yang kau pergi hentam orang tuh,mcm kau xsuka orang kawen tuh kenapa?
    weh,kalau kau nak tau...kau buat mcm tu...semua orang meluat lah dgn kau....kau sebok cari gosip pasal orang..tup tup......nama kau sendiri yang busuk...didepan mata kitorang,wartawan mcm kau tuh memang sampah..kau tahu....sampah.....

    ReplyDelete
  15. apa2pun,tahniah wawa zainal n ariel zafril

    ReplyDelete
  16. zubir ni always over..paling menyampah klau muka dia dah keluar tv -.- mmg terus tukar channel laa -,-

    ReplyDelete