23:01 1

Kenyataan Dari Adik Ipar Penumpang MH370KENYATAAN DARI ADIK IPAR PENUMPANG PESAWAT MH370


Ini merupakan keyataan yang diberi oleh Muhammad Fairuz Hamid. Beliau merupakan adik ipar pasangan yang menaiki MH370, Razahan Raz & Norli Akmar Hamid.

Pasangan suami isteri ini dalam perjalanan ke China untuk bercuti seperti Honeymoon. Norli Akmar dikatakan telah mengalami keguguran sebelum ini. Gambar kahwin mereka di sini (
 klik sini). Baca kenyataan dari adiknya.

KENYATAAN FAIRUZ:

- Minta maaf pd semua. Doa dan prhatian dri anda smua amat kami hrgai.. bagi kami ini masih blum penamatnya. Kami tak terus terima bulat2 dengan berita terbaru ini.

- Ya, mungkin jejak terakhir pesawat MH370 adalah di “situ”.. di “sini”.. Namun, kami belum menerima berita mengatakan semua penumpang dan krew telah terkorban.

- Sekarang ini, ia terus menjadi andaian bahawa “semua krew dan penumpang terkorban”.

- Pencarian masih belum berakhir dan bagi kami kenyataan ini sangat melukakan hati kami semua yg terlibat.

- Kami menerima ucapan takziah daripada semua pihak, tapi kami masih tidak putus asa hingga sekarang.

- Kami hanya tunggu jawapan yg betul2 muktamad, dan bagi kami hanya Allah S.W.T yg mampu memberikan jawapan tersebut.

- Dan setelah jawapan muktamad tersebut diperolehi, baru kami akan terima dengan pasrah. Kami redha dengan ketentuanNya.

-Sekarang, kami akan terus berdoa dan tidak akan berputus asa. Masih ada perkara yg perlu kami tekankan disini : 
 1) Kotak Hitam (black box) – masih tak dijumpai
 2) Bangkai kapal terbang – Tidak dijumpai
 3) Perkara yg disahkan banyak kali “Pesawat dikesan di Lautan Hindi” “Pesawat dikesan di LCS” “Pesawat di Lautan Andaman”  dan banyak lagi
4) Perkara yg menjadi spekulasi byk kali – “pesawat ditembak jatuh” “pesawat terhempas” “pesawat meletup diudara” “pesawat dihijack dan disorok”
5) Negara itu kata jumpa di sini, negara itu jumpa disana. Last sekali berita ini yg keluar.

- Persoalannya sekarang, apa sebenarnya yg dah jadi? Dan kenapa perlu PM umumkan kesedihan itu terlalu awal? Beliau sudah ditekan oleh pihak negara yg mmpunyai kuasa lebih besar?

- Barangkali untuk tutup rahsia sebelum ia mula terbongkar? Mereka mungkin dah lama tahu dari hari pertama tentang rahsia ini, tetapi kita sebagai org biasa terus disajikan dengan “drama” dan “sendiwara”. Dan akhirnya “emosi” kami terus menjadi santapan mereka.

- Saya menulis ini bagi pihak keluarga saya, kerana ini yg terbuku dalam hati mereka ketika semua sedang bersedih dan cuba menerima Qada’ dan Qadar Ilahi.

- Hanya satu jawapan saja yg boleh diterima, tetapi jawapan itu sedang dinafikan ketika ini. Ini sebenarnya yg kami tidak boleh terima.

Sekian.

Itulah antara luahan panjang lebar dari adik kepada pasangan suami isteri. Pendek kata selagi tiada bukti kukuh menreka ahli keluarag tidak akan menyerah kalah atau berputus asa namun tetap menerima qada' dan qadar.

Baca tentang kisah pasangan suami isteri ini di sini (KLIK SINI)1 comments:

  1. Semoga Allah permudahkan segalanya. InshaaAllah akan wujud satu keajaiban di sebalik tragedi ini. Doa saya sentiasa berterusan.

    ReplyDelete